Europe Trophy

Náročný dubnový program nám zatím sedí. V krátkém časovém úseku jsme vedle postupu do extraligového semifinále vybojovali už druhou cennou trofej z mezinárodní soutěže! V domácím prostředí si děvčata poradila se soupeřkami z Německa, Rakouska i Itálie. Kromě poháru pro vítěze regionálního kola vybojovala také postup do červnového Grandfinále.

Po vyřazení z Ligy mistrů i poháru Euro Cup jsme dostali třetí evropskou příležitost ve zbrusu nové klubové soutěži Europe Trophy. Obdoba fotbalové Konferenční ligy je otevřena pro všechny evropské kluby bez ohledu na jejich postavení v evropském žebříčku. Přihlášená družstva byla rozdělena do čtyř regionálních skupin, nejlepších osm týmů si vybojovalo právo na start v turnaji Grand Finals, který je naplánován na 17.-19. června. O pořadateli zatím nebylo rozhodnuto.

V naší krumlovské skupině se kromě domácího týmu představily týmy SG Motor Wilsdruff z německé regionální ligy, italské A.S.D. Tennistavolo Norbello a třetí tým rakouské ligy SC Ossiachersee Bodensdorf.

Právě korutanský tým, v jehož sestavě se objevily hned tři slovinské reprezentantky – Katarina Stražar, Aleksandra Vovk a Lea Paulin, měl být naším největším soupeřem v boji o vítězství. Papírové předpoklady se potvrdily a po hladkých výhrách nad Wildsdruffem a Norbellem si oba týmy zajistily postup do finálového turnaje. Jejich páteční vzájemný duel byl vyvrcholením celého turnaje. Atraktivní večerní termín do krumlovské sokolovny přilákal slušnou návštěvu, utkání tak mělo výbornou kvalitu i atmosféru.

Důležitý první bod vybojovala Katya Chernyavskaya proti Aleksandře Vovk. Vyrovnaný zápas rozhodly koncovky setů. Ve všech třech případech ukázala pevnější nervy naše hráčka a po výhře 3:0 nás poslala do vedení. Ještě více práce měla se svojí soupeřkou Bernadett Bálint. Katarina Stražar, aktuálně 270. hráčka světového žebříčku, potvrdila roli žebříčkově nejvýše postavené hráčky soupeře a s Detty (WR 191) dlouho držela krok. Nepříjemná hra založená na častých změnách tempa a velkých rotací především z bekhendové strany dělala naší hráčce problémy. Zápas se lámal v koncovce třetího setu, na výhody jej nakonec znovu urvala domácí favoritka a od té doby už měla navrch. Jako třetí naskočila do hry Eliška Šedová. Proti osmé hráčce slovinského žebříčku odehrála dlší zcela vyrovnanou partii. V rozhodující chvíli jí však chyběly potřebné zkušenosti a klid. Nadějně rozehranou čtvrtou sadu nedokázala dotáhnout do konce a své soupeřce těsně podlehla. V cestě za celkových vítězstvím nás to ale nezastavilo. Katya předvedla proti Stražar vynikající výkon, Slovinku přehrála ve třech setech a zcela zaslouženě byla vyhlášena nejlepší hráčkou turnaje!

TT Moravský Krumlov – SCO Ossiachersee Bodensdorf 3:1
Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Aleksandra VOVK 3:0 (9,8,9), Bernadett BÁLINT – Katarina STRAŽAR 3:1 (6,-9,14,7), Eliška ŠEDOVÁ – Lea PAULIN 1:3 (-6,8,-4,-9), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Katarina STRAŽAR 3:0 (10,7,9)

TT Moravský Krumlov – A.S.D. Tennistavolo Norbello 3:0
Bernadett BÁLINT – Gohar ATOYAN 3:0 (6,4,5), Eliška ŠEDOVÁ – Marialucia DI MEO 3:0 (9,6,10), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Ana BRŽAN 3:0 (8,4,11)

TT Moravský Krumlov – SG Motor Wilsdruff 3:0
Bernadett BÁLINT – Julia KRIEGHOFF 3:0 (5,3,5), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Frieda SCHERBER 3:1 (12,11,-6,3), Eliška ŠEDOVÁ – Lisa WOLSCHINA 3:0 (4,5,5)

SCO Ossiachersee Bodensdorf – A.S.D. Tennistavolo Norbello 3:0
A.S.D. Tennistavolo Norbello – SG Motor Wilsdruff 1:3
SCO Ossiachersee Bodensdorf – SG Motor Wilsdruff 3:0

Konečné pořadí:
1. TT Moravský Krumlov
2. SCO Ossiachersee Bodensdorf
3. SG Motor Wilsdruff
4. A.S.D. Tennistavolo Norbello

 

19. 4. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer