Jsme v semifinále!

Moravský Krumlov je po čtyřech letech znovu v semifinále Extraligy! Domácí odveta proti Ostravě měla nečekaně hladký průběh. Jedním z důvodů byla absence soupeřovy jedničky Tamary Tomanové. Druhým, neméně podstatným, pak výborný výkon našeho týmu.

Po vydřené výhře v Ostravě jsme se minulý týden přiblížili k postupu. Dnes jsme v domácím prostředí potvrdili roli favorita a dotáhli čtvrtfinálovou sérii do vítězného konce. V semifinále se utkáme s lepším z dvojice Havířov – Břeclav. Oba týmy se poprvé utkají zítra, odveta je na programu příští pátek. Na jméno semifinálového soupeře si tak budeme muset minimálně týden počkat.

Ostravanky dnes dorazily do Moravského Krumlova bez nemocné Tamary Tomanové, v sestavě ji nahradila osmnáctiletá juniorka Lenka Glücková, pro níž to byla premiéra v extraligových vyřazovacích bojích. Absencí nejlepší hráčky akcie ostravského týmu značně oslabily, přesto se hostující hráčky nehodlaly vzdát bez boje. Především v úvodu utkání tak byla k vidění vyrovnaná partie. Oba úvodní zápasy Bernadett Bálint s Emou Labošovou i Nikity Petrovové proti Monice Vybíralové dospěly až od rozhodující páté sady. Detty v závěrečném setu nevyzpytatelnou Slovenku udolala, Nikita v dramatické koncovce chytře hrající Vybíralové bohužel podlehla. Potom už se ale hrálo podle domácích not. Katya Chernyavskaya i Detty Bálint uvítaly hostujícího benjamínka Glückovou v extraligovém play-off tvrdou lekcí. Odpor soupeře pak definitivně zlomily Katya s Nikitou, když shodně ve třech setech porazily Vybíralovou, resp. Labošovou.

Po sedmdesáti minutách tak bylo dobojováno. Úspěšně jsme tak navázali na úterní superligový triumf a můžeme slavit postup mezi nejlepší čtyři týmy. Semifinále znovu rozehrajeme na stolech soupeře, k domácí odvetě bychom měli nastoupit znovu v pátek 29. dubna.

TT Moravský Krumlov – TJ Ostrava KST 5:1, konečný stav série: 2:0
Bernadett BÁLINT– Ema LABOŠOVÁ 3:2 (4,-7,4,-6,8), Nikita PETROVOVÁ – Monika VYBÍRALOVÁ 2:3 (7,9,-3,-9,-9), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Lenka GLÜCKOVÁ 3:0 (3,3,6), Nikita PETROVOVÁ – Ema LABOŠOVÁ 3:0 (11,9,4), Bernadett BÁLINT – Lenka GLÜCKOVÁ 3:0 (6,3,0), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Monika VYBÍRALOVÁ 3:0 (5,1,7)

Ještě předtím nás ale čeká další mezinárodní měření sil. Už příští týden budeme hostit základní skupinu nové evropské soutěže European Trophy. Do Moravského Krumlova se sjedou čtyři družstva – kromě našeho domácího týmu také německý Wilsdruff, italské Norbello a rakouský Bodensdorf, který by měl být naším největším konkurentem v boji o vítězství.

Program turnaje:

A.S.D. Tennistavolo Norbello (ITA) V SCO Ossiachersee Bodensdorf (AUT) pátek 15.4.2022 11:00
SG Motor Wilsdruff (GER) V TT Moravský Krumlov (CZE)  pátek 15.4.2022 14:00
TT Moravský Krumlov (CZE) V SCO Ossiachersee Bodensdorf (AUT) pátek 15.4.2022 19:00
SG Motor Wilsdruff (GER) V A.S.D. Tennistavolo Norbello  (ITA) sobota 16.4.2022 11:00
TT Moravský Krumlov (CZE)  V A.S.D. Tennistavolo Norbello (ITA) sobota 16.4.2022 16:00
SCO Ossiachersee Bodensdorf (AUT) V SG Motor Wilsdruff (GER) sobota 16.4.2022 19:00

#MKjede #oneTEAMoneDREAM

8. 4. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer