Vyhráli jsme Superligu!

Historicky první velkou trofej pro náš klub dnes vybojovala děvčata v Havířově. Ve finálovém turnaji obnovené Středoevropské Superligy si holky poradily s českou reprezentací do 23ti let i favorizovaným rakouským Lincem a vezou do Moravského Krumlova zatím nejcennější úspěch. V přímém finálovém souboji jsme tak z trůnu sesadili vítěze posledních tří dokončených ročníků Linz AG Froschberg!

Nutno přiznat, že rakouský šampión a finalista posledního ročníku Ligy Mistrů dával v letošní Superlize příležitost především hráčkám širšího kádru, které se v klíčových utkáních nejprestižnější evropské soutěže zpravidla do sestavy nevejdou. Přesto se jedná o výborné hráčky, které své umění pravidelně prokazují v rakouské lize i v barvách svých zemí na mezinárodních soutěžích. A přesvědčily nás o nich mimo jiné také v prvním vzájemném utkání v základní skupině Superligy, které rakouský tým vyhrál s přehledem 5:1.

V dopoledním semifinále jsme na narazili na reprezentaci České republiky U23. V sestavě „lvíčat“ dnes oproti turnaji základní skupiny chyběla finalistka nedávného republikového šampionátu Zdena Blašková. I bez ní ale trenérka Renáta Štrbíková složila velmi kvalitní kádr. Spolehnout se mohla na havířovské duo Gabriela Štěpánová – Klára Hrabicová, které doplňovala talentovaná hráčka pražského El Niňa Helena Sommerová. Na naší straně bohužel bolavý loket nepustil do hry zkušenou Japonku Mitsuki Yoshida. V sestavě se tak od začátku objevila Eliška Šedová. Dneska to ale nebyl její den. Po nervózním a nejistém výkonu si připsala dvě hladké porážky s Hrabicovou i Sommerovou a na své dnešní vystoupení bude chtít co nejrychleji zapomenout. Spolehlivým výkonem nás dnes naopak podržela Bernadett Bálint. Přestože sama cítila, že po herní stránce to stále není úplně stoprocentní, dokázala bodovat ve všech třech zápasech a položila tak základní kámen našeho úspěchu. Katya Chernyavskaya vstoupila do utkání ve velkém stylu. Suverénním výkonem vyprovodila Sommerovou, také proti Štěpánové začala aktivně. Po několika nevynucených chybách ve druhém setu ale znervózněla a o vítězi tak rozhodovala až napínavá koncovka páté sady. V ní obě hráčky zahodily několik mečbolů, z vítězství se nakonec radovala česká reprezentantka. Výkyvů se naše hráčka bohužel nevyvarovala ani ve svém posledním zápase proti Hrabicové a po prohře 1:3 tak musela o vítězi celého utkání rozhodnout až závěrečná devátá dvouhra. Do ní proti Gabriele Štěpánové nastoupila střídající Nikita Petrovová. A svůj nelehký úkol zvládla skvěle. Nepoložily ji dva prohrané úvodní sety, ani mečbol soupeřky ve čtvrtém setu. Nikita dnes vybojovala důležitý pátý bod a pečetila náš postup do finále.

ČESKÁ REPUBLIKA U23 – TT Moravský Krumlov 4:5

Gabriela ŠTĚPÁNOVÁ – Bernadett BÁLINT 2:3 (-7,-4,8,14,-7), Klára HRABICOVÁ – Eliška ŠEDOVÁ 3:0 (2,6,9), Helena SOMMEROVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-4,-2,-5), Klára HRABICOVÁ – Bernadett BÁLINT 2:3 (-8,8,10,-10,-9), Gabriela ŠTĚPÁNOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 3:2 (-7,7,8,-8,13), Helena SOMMEROVÁ – Eliška ŠEDOVÁ 3:0 (6,8,6), Klára HRABICOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 3:1 (14,9,-9,7), Helena SOMMEROVÁ – Bernadett BÁLINT 0:3 (-14,-4,-9), Gabriela ŠTĚPÁNOVÁ – Nikita PETROVOVÁ 2:3 (10,7,-4,-11,-5)

Do něj o poznání snáze postoupily hráčky Lince, jež si poměrně snadno poradily s juniorskou reprezentací Maďarska.

Linz AG Froschberg/LZ Froschberg – Maďarsko U23 5:1

Phantita PINYOPISAN– Anna FEJÖS 3:1 (4,8,-3,9), Margarita BALTUSHYTE – Irisz LASKAI 3:0 (9,7,6), Andrea PAVLOVIČ – Helga DARI 3:1 (5,0,-8,4), Margarita BALTUSHYTE – Anna FEJÖS 3:2 (-10,-8,5,8,3), Phantita PINYOPISAN – Helga DARI 2:3 (-6,9,6,-9,-7), Andrea PAVLOVIČ – Anna VOLENTICS 3:0 (4,8,8)

Ve finále nám skvěle vyšel vstup do utkání. Katya Chernyavskaya si ve třech setech poradila s Thajkou Phantitou Pinyopisan. Nikita Petrovová v možná klíčovém zápasu celého finále v pěti setech udolala jedničku rakouského týmu Margaritu Baltushyte. Zpět do zápasu však linecký tým vrátila výhrou nad Detty Bálint Andrea Pavlovič. Dnes ale hvězdy přály nám! Katya pečetila svůj výborný výkon výhrou nad Baltushyte, Detty se rychle otřepala z úvodního nezdaru a ve čtyřech setech porazila Pinyopisan. V tu chvíli jsme vedli 4:1 a k celkovému triumfu nám  chyběl jediný bod. Za Linz znovu korigovala Chorvatka Pavlovič. Po výhře Detty nad evidentně unavenou Baltushyte už ale mohly oslavy propuknout naplno. Moravský Krumlov je vítězem Středoevropské Superligy!!!

TT Moravský Krumlov – Linz AG Froschberg 5:2

Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Phantita PINYOPISAN 3:0 (4,10,5), Nikita PETROVOVÁ – Margarita BALTUSHYTE 3:2 (-8,6,-3,6,8), Bernadett BÁLINT – Andrea PAVLOVIČ 1:3 (-6,-8,9,-9), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Margarita BALTUSHYTE 3:1 (7,9,-5,11), Bernadett BÁLINT – Phantita PINYOPISAN 3:1 (4,-8,7,7), Nikita PETROVOVÁ – Andrea PAVLOVIČ0:3 (-9,-7,-6), Bernadett BÁLINT – Margarita BALTUSHYTE 3:1 (5,-7,5,8)

Po krátké oslavě a jednodenním volnu se ale musíme rychle vrátit do tréninku. Už v pátek 8. dubna nás od 18:00 čeká domácí odveta extraligového čtvrtfinále proti TJ Ostrava KST. V Ostravě jsme minulý týden urvali výhru 5:4 a v domácím prostředí uděláme vše pro to, abychom dotáhli postup do semifinále. Přijďte nás povzbudit!!

#MKjede #oneTEAMoneDREAM

6. 4. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer