První čtvrtfinále jsme zvládli

Do letošního play-off jsme vstoupili úspěšně. V Ostravě jsme vydřeli důležitý první bod a za týden se v domácím prostředí pokusíme dotáhnout čtvrtfinálovou sérii do vítězného konce.

Dnešní vyrovnané utkání se nápadně podobalo našemu podzimnímu představení v Ostravě. Klíčový rozdíl ve skóre přinesla Katya Chernyavskaya. Ta dnes, na rozdíl od říjnového utkání v základní části, dokázala v rozhodujícím zápase udolat Tamaru Tomanovou a převážila pomyslné misky vah na naši stranu.

Úvodní čtvrtfinálový duel přinesl podle očekávání naprosto otevřenou a vyrovnanou partii. Domácí dvojice Tamara Tomanová – Ema Labošová znovu potvrdila svoji kvalitu. Naši káru táhly především obě zahraniční posily – Katya Chernyavskaya a Bernadett Bálint. Všechny čtyři hráčky si dnes nakonec připsaly shodně po dvou výhrách a jedné porážce.

O rozdílový pátý bod se tak hrálo hned v úvodní dvouhře. V souboji trojek obou týmů zvládla Nikita Petrovová proti Monice Vybíralové otočit nervózní první sadu. Ve zbytku zápasu už díky zlepšenému příjmu jasně dominovala. Po technické stránce solidní výkon předvedla Nikita také ve zbylých dvou zápasech proti Tomanové i Labošové. Stejně jako v posledních týdnech i dnes však jejímu vystoupení chyběla jiskra a vášeň. Vášeň, která z Nikity dělá výjimečnou hráčku. Vášeň, bez které to dnes v koncovkách dvou vyrovnaných zápasů bohužel na bod nestačilo…

Detty Bálint v první dvouhře nedokázala setřást počáteční nervozitu a relativně hladce podlehla domácí jedničce Tomanové. Z nevydařeného vstupu do utkání se ale dokázala oklepat, zodpovědným výkonem udolala Labošou. V závěrečné deváté dvouhře pak pečetila náš triumf třísetovým vítězstvím nad Vybíralovou.

Katya Chernyavskaya na úvod narazila na čerstvou medailistku z Mistrovství Slovenska Emu Labošovou. Jedenadvacetiletá slovenská reprezentantka znovu potvrdila svůj výjimečný talent, předvedla hned několik světových úderů a, přestože se ani tentokrát nevyvarovala kolísání svého výkonu, v pátém setu naši hráčku udolala. Katya ale mohla být i přes porážku se svým výkonem spokojená. A ve vydařeném vystoupení plynule pokračovala. S přehledem porazila Vybíralovou, v klíčovém duelu s Tomanovou pak dokázala otočit a po takřka bezchybném výkonu ve čtvrté a páté sadě vybojovala důležitý bod.

Náročné utkání na stolech soupeře jsme tak úspěšně zvládli. Domácí odveta je naplánovaná na příští pátek 8. dubna od 18:00. V krumlovské sokolovně se můžeme těšit na skvělou atmosféru, která nám snad pomůže udělat také druhý krok do semifinále!

TJ Ostrava KST – TT Moravský Krumlov 4:5

Monika VYBÍRALOVÁ – Nikita PETROVOVÁ 0:3 (-12,-5,-5), Tamara TOMANOVÁ – Bernadett BÁLINT 3:1 (6,-9,8,5), Ema LABOŠOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 3:2 (8,6,-6,-5,5), Tamara TOMANOVÁ – Nikita PETROVOVÁ 3:1 (2,-12,9,10), Monika VYBÍRALOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-7,-4,-8), Ema LABOŠOVÁ – Bernadett BÁLINT 1:3 (-9,-9,6,-7), Tamara TOMANOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 2:3 (11,-4,5,-3,-6), Ema LABOŠOVÁ – Nikita PETROVOVÁ 3:2 (14,-11,7,-8,10), Monika VYBÍRALOVÁ – Bernadett BÁLINT 0:3 (-6,-9,-9)

#MKjede

2. 4. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer