Krumlov hostí European Trophy

Zářijová domácí odveta předkola Ligy mistrů proti španělskému Linaresu byla pro naše příznivce jedním z vrcholů letošní sezóny. Přestože se nám v dalším průběhu evropských pohárových soutěží lepila smůla na paty, dostáváme ještě jednu šanci na reparát. A znovu v domácím prostředí!!

O velikonočním víkendu 15.-17. dubna bude krumlovská sokolovna hostit základní skupinu nového evropského poháru European Trophy. Divákům se kromě našeho domácího týmu představí další tři zahraniční kluby. Ze čtyřčlenné skupiny postoupí dva nejlepší týmy do červnového Grand Finals.

A.S.D. Tennistavolo Norbello / Itálie

Papírově nejsilnějším soupeřem by měl být italský tým A.S.D. Tennistavolo Norbello, na jehož soupisce se vedle jediné Italky Giulie Cavalli objevuje celá řada zahraničních legionářek. Nejzajímavějšími jmény jsou slovenská reprezentantka Tatiana Kukulková, Nigerijka Offiong Edem, Polka Magdalena Sikorska, Bulharka Nikoleta Stefanova nebo Krisztina Nagy z Maďarska. V osmičlenné tabulce italské Serie A patří Norbellu aktuálně průběžné páté místo.

SC Ossiachersee Bodensdorf / Rakousko

Druhý účastník naší skupiny dorazí z Rakouska. Bude jím aktuálně pátý tým rakouské Bundesligy SC Ossiachersee Bodensdorf. Ani na jeho soupisce ale příliš domorodých hráček nenajdeme. Osu týmu z pobřeží Osiašského jezera tvoří reprezentantky Slovinska Aleksandra Vovk, Katarina Strazar a Lea Paulin, které si můžeme pamatovat z našich dřívějších utkání se slovinskou juniorskou reprezentací v rámci Superligy. Na soupisce je doplňují další Slovinka Spela Burgar a Rakušanka Victoria Ehn.

SG Motor Wilsdruff / Německo

Posledním čtvrtým účastníkem skupiny bude tým německé regionální ligy SG Motor Wilsdruff. Saský tým tak startuje až ve čtvrté nejvyšší soutěži a je pro nás největší neznámou. S ohledem na obecnou kvalitu německých klubů a soutěží by ale bylo chybou jej podceňovat. Na soupisce Wilsdruffu, aktuálně druhého týmu Regionalligy Süd se objevují výhradě německé hráčky v čele s Friedou Scherber a Juliou Krieghoff, které v domácí soutěži nejčastěji nastupují na horním kříži. K dispozici by měly být také Alwine Scherber, Lisa Wolfschina, Selina Langholz a Andrea Püschel.

Vylosování a přesný harmonogram soutěže bude upřesněn. Všech šest utkání se bude hrát na jednom stole do třetího vítězného bodu.

23. 3. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer