Porážka na závěr

Víkendovým dvojutkáním proti východočeským týmům z Hradce Králové a Dobrého jsme zakončili základní část Extraligy. Na páteční vydařené vítězství nad Hradcem jsme dnes bohužel nedokázali navázat a po nejhorším výkonu v sezóně jsme doberským Fialkám podlehli jednoznačně 2:6.

V pátečním duelu proti Hradci Králové se do naší sestavy vrátila Nikita Petrovová. A comeback se jí vydařil. V úvodním zápase si suverénně poradila s Olesiou Stakhovou, ve druhém předvedla snad ještě lepší výkon proti jedničce soupeře Haně Kubátové. Bohužel nedokázala ve třetím a po té ani ve  čtvrtém setu proměnit několik mečbolů,  v pátém už potom rezignovala. Svou úlohu zvládla znovu bezchybně Mitsuki Yoshida, která ve čtyřech setech porazila mladou Terezu Bártovou a navýšila naše vedení. Detty Bálint se dokázala otřepat z úvodní prohry s Kubátovou a v dalších dvou zápasech proti Bártové a Stakhové naplno bodovala. Nejlepší hráčkou utkání však byla bezesporu Katya Chernyavskaya. Ta od čtvrtého zápasu vystřídala Mitsuki, suverénně přehrála obě zkušené hráčky soupeře Stakhovou i Kubátovou a stoprocentně bodovala.

TT Moravský Krumlov – SVS Hradec Králové 6:2
Nikita PETROVOVÁ – Olesia STAKHOVA 3:0 (12,5,3), Mitsuki YOSHIDA – Tereza BÁRTOVÁ 3:1 (10,-6,3,9), Bernadett BÁLINT – Hana KUBÁTOVÁ 1:3 (5,-7,-6,-9), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Olesia STAKHOVA 3:0 (3,6,9), Nikita PETROVOVÁ – Hana KUBÁTOVÁ 2:3 (5,7,-11,-13,-5), Bernadett BÁLINT – Tereza BÁRTOVÁ 3:0 (6,4,5), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Hana KUBÁTOVÁ 3:1 (7,-9,8,8), Bernadett BÁLINT – Olesja STACHOVÁ 3:1 (9,-9,11,5)

Do sobotního utkání proti tradičnímu rivalovi z Dobrého jsme vstupovali s jistotou druhého místa. Přesto byl náš výkon nepochopitelně nervózní a jednoduše špatný. Nikita Petrovová už před zápasem avizovala bolesti zad. Její vystoupení pak bylo velmi nevyrovnané a teatrální. Do jaké míry to bylo způsobeno zraněním, ví asi jen ona sama. Smutné je, že výsledkově ji nikdo z našeho týmu ani přesto nedokázal předčít. V prvním zápase totiž Nikita v pěti setech udolala jednu z nejlepších hráček soutěže Zdenu Blaškovou. Po bodech sahala také v obou zbývajících dvouhrách – zápasy s Eliškou Koďouskovou i Řekyní Konstantinou Paridi se rozhodovaly až v pátých setech.  V obou případech se bohužel z vítězství nakonec radovaly hostující hráčky. Daleko za svými možnostmi dnes zaostaly také obě zahraniční opory našeho týmu – Bernadett Bálint a Katya Chernyavskaya. Shodně si připsaly po dvou porážkách od Blaškové i čerstvé mistryně Řecka Paridi a utkání zakončily s negativní bilancí. Naopak pátou výhru v řadě dnes zaznamenala Japonka Mitsuki Yoshida, na jejíž zkušenosti budeme ve vyřazovacích bojích spoléhat.

TT Moravský Krumlov – SK Dobré 2:6
Bernadett BÁLINT – Konstantina PARIDI 2:3 (12,-11,-9,10,-9), Mitsuki YOSHIDA – Eliška KOĎOUSKOVÁ 3:1 (6,7,-7,6), Nikita PETROVOVÁ – Zdena BLAŠKOVÁ 3:2 (-9,10,4,-10,2), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Konstantina PARIDI 0:3 (-4,-4,-3), Bernadett BÁLINT – Zdena BLAŠKOVÁ 1:3 (7,-6,-5,-3), Nikita PETROVOVÁ – Eliška KOĎOUSKOVÁ 2:3 (-9,-10,8,10,-4), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Zdena BLAŠKOVÁ 0:3 (-13,-4,-6), Nikita PETROVOVÁ – Konstantina PARIDI 2:3 (7,8,-7,-12,-7)

V základní části soutěže jsme se ziskem čtyřiašedesáti bodů za 19 výher a 2 remízy obsadili konečné druhé místo. Ve čtvrtfinále se tak utkáme se sedmým týmem. O tom, kdo jím bude rozhodne až nedělní dopolední duel mezi MH Ostrava a obhájcem titulu MSK Břeclav. V případě vítězství Ostravanek se utkáme právě s nimi. Pokud ale uspěje Břeclav, čeká nás na úvod vyřazovacích bojů druhý ostravský tým TJ KST. Třetí možnou variantou je náš duel s Břeclaví, ke kterému dojde v případě nerozhodného výsledku v závěrečném duelu základní části.

 

13. 3. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer