Vlašim jsme udolali ve čtyřhře

Základní část Extraligy jde do finiše. V sobotu jsme si připsali další, v pořadí už osmnáctou výhru v sezóně. Proti Vlašimi jsme se pořádně nadřeli a houževnaté soupeřky udolali až v závěrečné čtyřhře.

Stejně jako před týdnem v Ústí nad Labem, také tentokrát dostaly v naší sestavě příležitost juniorky Eliška Šedová s Danielou Růžičkovou. Doplnily je zkušené legionářky Katya Chernyavskaya a Mitsuki Yoshida.

Vstup do utkání nám vyšel. Katya s Mitsuki dokázaly porazit obě elitní hráčky Vlašimi Annu Matějovskou a Michaelu Keroušovou. Třetí bod přidala Eliška po pětisetové výhře nad Anetou Bošinovou. Od druhé série naskočila do utkání namísto Mitsuki Dáda. Odehrála dva solidní zápasy, bodovat se jí ale nepodařilo, Nejdříve trošku nešťastně podlehla ve čtyřech setech Bošinové, následně pořádně potrápila také Aničku Matějovskou. V koncovkách setů ale naše bývalá spoluhráčka využila větších zkušeností a potvrdila roli favoritky. Utkání se úplně podle představ nepodařilo Elišce. Po vydřené výhře nad Bošinovou přišly dvě až příliš hladké porážky od Matějovské a Keroušové. Protože na naší straně spolehlivě bodovala Katya, utkání dospělo až od závěrečné čtyřhry.

Do ní podle očekávání nastoupily Katya s Mitsuki proti páru Matějovská – Keroušová. A bylo to finále jak se patří. Nadšeně bojující vlašimské hráčky dokázaly otočit průběh první i třetí sady, sudé sety patřily nám. Ještě na otočce rozhodující páté sady vedli hosté, závěr ale patřil našemu páru. Hrstka příznivců, kteří zavítali do krumlovské sokolovny, tak mohla oslavit další výhru.

Před závěrečným dvoukolem, ve kterém už za týden přivítáme soupeřky z Dobrého a Hradce Králové, tak držíme průběžné druhé místo. K jeho definitivnímu potvrzení potřebujeme uhrát alespoň jeden bod. Náš čtvrtfinálový soupeř takřka jistě vzejde z trojice MH Ostrava, TJ Ostrava KST a Břeclav. O tom, kdo v play-off vyzve náš tým se ale definitivně rozhodne až za týden, kdy se Břeclav utká právě s oběma ostravskými soupeři. Nejistý je zatím také termín. O víkendu 15-16.4., na který je začátek vyřazovacích bojů naplánován, bychom měli startovat v evropském poháru European Trophy.

TT Moravský Krumlov – SKST Vlašim 6:4

Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Anna MATĚJOVSKÁ 3:1 (9,4,-9,5), Eliška ŠEDOVÁ – Aneta BOŠINOVÁ 3:2 (-10,7,-7,8,7), Mitsuki YOSHIDA – Michaela KEROUŠOVÁ 3:0 (6,7,10), Eliška ŠEDOVÁ – Anna MATĚJOVSKÁ 0:3 (-7,-2,-7), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Michaela KEROUŠOVÁ 3:1 (-9,3,9,9), Daniela RŮŽIČKOVÁ – Aneta BOŠINOVÁ 1:3 (7,-4,-9,-4), Eliška ŠEDOVÁ – Michaela KEROUŠOVÁ 0:3 (-4,-5,-6), Daniela RŮŽIČKOVÁ – Anna MATĚJOVSKÁ 1:3 (12,-8,-8,-8), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Aneta BOŠINOVÁ 3:0 (5,9,7), Mitsuki YOSHIDA, Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Anna MATĚJOVSKÁ, Michaela KEROUŠOVÁ 3:2 (-5,5,-9,7,8)

6. 3. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer