Výhra v Ústí

V ženských soutěžích máme za sebou další vydařený víkend. Krumlovská děvčata dokázala napříč všemi soutěžemi vyhrát šest ze sedmi utkání. Na své konto si tak připsala slušný bodový příděl. A také pořádnou dávku najetých kilometrů.

Náš elitní extraligový tým se představil na stolech posledního týmu tabulky z Ústí nad Labem, Severočešky si v sobotu připsaly svou historicky první výhru v nejvyšší soutěži, když po velkém boji udolaly Vlašim, Z vítězné vlnky se nám je ale podařilo poměrně rychle sesadit.

Do úvodních zápasů nastoupily naše nejzkušenější hráčky, obě s přehledem uspěly. Mitsuki Yoshida si ve třech setech poradila s Karolínou Vysockou, Katya Chernyavskaya po pomalejším rozjezdu zabrala a Kacálkovou porazila 3:1. Úspěšnou první sérii dvouher pak uzavřela Eliška Šedová jednoznačnou výhrou nad Martinou Smíškovou. Za stavu 3:0 se do hry dostala také střídající Daniela Růžičková, v naší sestavě nahradila Mitsuki. Na úvod Dáda narazila na svoji neoblíbenou soupeřku Kristýnu Kacálkovou, které letos již několikrát podlehla na juniorských turnajích . Přestože podala velmi dobrý výkon a od druhé sady měla mírnou herní převahu, na vítězství to ani dnes nestačilo. Všechno si ale benjamínek naší sestavy vynahradil ve svém druhém zápase, ve kterém udolal Smíškovou a svým prvním extraligovým bodem v sezóně pečetil naše vítězství

SKP Sever Ústí nad Labem – TT Moravský Krumlov 2:6

Karolína VYSOCKÁ – Mitsuki YOSHIDA 0:3 (-7,-4,-6), Kristýna KACÁLKOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 1:3 (10,-5,-8,-7), Martina SMÍŠKOVÁ – Eliška ŠEDOVÁ 0:3 (-5,-8,-9), Kristýna KACÁLKOVÁ – Daniela RŮŽIČKOVÁ 3:0 (6,9,12), Karolína VYSOCKÁ – Eliška ŠEDOVÁ 3:2 (12,6,-9,-4,7), Martina SMÍŠKOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-8,-5,-2), Kristýna KACÁLKOVÁ – Eliška ŠEDOVÁ 0:3 (-8,-7,-9), Martina SMÍŠKOVÁ – Daniela RŮŽIČKOVÁ 1:3 (-10,7,-9,-3)

Dvě výhry si připsala také naše prvoligová rezerva. Úderné duo Mitsuki Yoshida – Eliška Šedová při utkáních v Havířově a Svinově doplnila Barbora Lustigová. Výsledkem byla dvě těsná vítězství 6:4. Tři kola před koncem se „béčko“ drží na druhém místě s jednobodovou ztrátou na vedoucí Frýdek a stále tak živí teoretickou naději na postup do Extraligy. K tomu bychom ale kromě našich stoprocentních výkonů potřebovali také výraznější zaváhání lídra. Naděje umírá poslední…

„Céčko“ se pohybuje na opačném pólu tabulky. V přímém souboji se dvěma dalšími sestupem ohroženými týmy si naše děvčata vedla skvěle. Trojice Daniela Růžičková, Lucie Janáčková a Petra Vaňková nejdříve vydřela vítězství 6:4 v Blansku. Odpoledne pak náš tým doslova deklasoval oslabenou Břeclav a výhrou 10:0 si bez ohledu na výsledek posledních dvou utkání v Hluku a Přerově s předstihem zajistil druholigovou příslušnost také pro příští sezónu!

Ligové soutěže pokračují dalším kolem už za týden. V rámci 20. kola Extraligy přivítáme v sobotu 5. března od 18:00 stolní tenistky SKST Vlašim. Předskakovat extraligového duelu pak budou hráčky našeho prvoligového B-týmu, které od 9:30 přivítají Blansko.

foto František Zálewský

27. 2. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer