Interview: Martin Maštera

Martin Maštera je odchovancem jihlavského stolního tenisu. Velkou část svojí kariéry také strávil v místním SK. Následně si vyzkoušel angažmá v Brtnici a Velkém Meziřičí odkud už zamířil přímkou do Moravského Krumlova.

Martine, jak se ti u nás líbí? V MK letos kroutíš druhou sezónu, přidáš další?

V MK se mi líbí moc👌. Dlouhé roky před příchodem jsem s MK jezdil na soustředění, takže tamní podhoubí dobře znám a věděl jsem, kam jdu 🤠. Tudíž to vypadá, že půjdeme do třetího kola 🙂

Kdybys měl vybrat jednu vlastnost, v čem jsme jako klub výjimeční?

Je tu opravdu široká, silná a provázaná parta mužské a ženské složky. To dělá Krumlov tím čím je.. 💪

Vloni jsi přišel jako posila našeho ligového družstva, ale sezóna skončila ještě dřív, než pořádně začala. Souběhem okolností jsme se letos museli startu v lize vzdát, ty tak pravidelně nastupuješ v jihomoravské Divizi a Krajské soutěži 1. třídy. Je to pro tebe první zkušenost se soutěžemi na Jižní Moravě. Jak bys obě soutěže zhodnotil a dají se srovnat s Vysočinou?

Síla krajů je rozdílná. Na Moravě je větší kvalita, někdy až o třídu. První půlku soutěže jsem to hodně pocítil, zvláště v Divizi. Na druhou stranu je to dobrá zkušenost a posun pro mě.

Áčku se letos příliš nedaří. Z plánovaného pokusu o návrat do ligy tak poměrně rychle sešlo a nakonec můžeme být rádi, že se v soutěži udržíme. Na druhou stranu béčko letos válí a šest kol před koncem drží první, tedy postupovou příčku. Jak jsi s dosavadním průběhem sezóny spokojený.

Ukazuje to sílu Divize na Moravě, přitom nemáme slabý tým. To samé platí v KP1, tam ale máme možnost si pomoci hráči z áčka, takže hrajeme vrch..

Letos ti bude osmatřicet, patříš tak k nejzkušenějším borcům v kádru. Máš ještě nějaké stolně tenisové cíle a sny, které by sis chtěl splnit?

Moravský Krumlov je nejkvalitnější klub, ve kterém jsem kdy působil. Jsem rád za kvalitní zápasy, ale hlavně trénink. V této kombinaci bych ještě rád svou výkonnost aspoň o kousek posunul a pokusil se výhledově s MK vybojovat ligu. A třeba v ní trochu odehrát.. 🙂

A co svatba? Stihneš to do čtyřicítky? 😉

Se svatbou to nevypadá 😀

 

Na závěr jednoduchý rychlokvíz:

Sparta, nebo Slavia? Slavia
Knížka, nebo film? Film
Útok, nebo obrana? Obrana
Bruneta, nebo blondýna? Bruneta
Oblíbená hudba? Mám široký záběr.. 😉
Oblíbené jídlo? Sním téměř vše 🤣
Nejoblíbenější sportovec? Jan-Ove Waldner 👌

26. 2. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer