Superliga: Postupujeme do semifinále

Po roční odmlce se v úterý znovu rozběhl projekt středoevropské Superligy. Ani tentokrát jsme u toho nechyběli a připisujeme si tak už svůj sedmý start v této mezinárodní soutěži. Naším dosavadním maximem je čtvrté místo z roku 2018. Od té doby mezi kluby bohužel výrazně poklesl zájem o účast v této soutěži. Do letošního ročníku se tak přihlásilo pouze šest týmů, z toho tři juniorské reprezentační výběry.

Při losu jsme byli zařazeni do skupiny A společně se slovenským mistrem ŠKST Bratislava a rakouským LZ Linz Froschberg, který turnaj naší skupiny pořádal. V úvodním utkání si domácí bez potíží poradili se Slovenkami. V šesti zápasech neztratili ani jediný bod a de facto si tak s předstihem zajistili postup do semifinále.

Naše děvčata vstoupila do soutěže dopoledním utkáním s Lincem. A nebylo to úplně pravou nohou. Katya Chernyavskaya sice začala proti domácí Margaritě Baltushyte dobře, předváděla výborný stolní tenis a vyhrála první set. Běloruska s rakouským pasem však postupně převzala aktivitu, byla důraznější a zaslouženě zápas otočila. V souběžně hraném zápase na druhém stole Eliška Šedová jednoznačně nestačila Chorvatce Andree Pavlovič a domácí potvrdili svoje vedení. Vrátit do utkání nás mohla Detty Bálint. Proti další naturalizované hráčce běloruského původu Anastasiyi Radzionavě si ale vybrala slabší chvilku. Za stolem působila nervózním dojmem a nadšeně bojující Radzionava toho dokázala perfektně využít a zvýšit na 3:0. Čtvrtý bod pro domácí vzápětí přidala rozjetá Chorvatka Pavlovič, která si poměrně hladce poradila s Katyou. Poměrně záhy jsme tak museli odvracet hned čtyři domácí mečboly.

Detty na podruhé nezaváhala a střídající Thajku Phantitu Pinyopisan porazila jednoznačně 3:0. Obrovskou bitvu s Radzionavou svedla Eliška. Tu nakonec rozhodla až koncovka pátého setu, kterou urvala přece jen aktivnější hráčka domácího týmu a pečetila tak vítězství Lince v poměru 5:1. Po dohodě všech týmů se dohrávaly také zbylé dvouhry. V nich si Katya poradila s Radzionavou i Detty – ve zřejmě nejatraktivnějším duelu – s Pavlovič. Další vyrovnanou partii se špatným koncem na závěr svedla Eliška s Pinyopisan, Thajce podlehla 1:3.

LZ Linz Froschberg – TT Moravský Krumlov 5:1

Margarita BALTUSHYTE – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 3:1, Andrea PAVLOVIČ – Eliška ŠEDOVÁ 3:0, Anastasiya RADZIONAVA – Bernadett BÁLINT 3:1, Andrea PAVLOVIČ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 3:0, Anastasiya RADZIONAVA – Eliška ŠEDOVÁ 3:2, Phantita PINYOPISAN – Bernadett BÁLINT 0:3

Po obědě a krátkém oddechu jsme tak museli bojovat o postup do semifinále s mladým výběrem ŠKST Bratislava. V tomto utkání jsme měli od začátku navrch. Především Detty Bálint a Katya Chernyavskaya technicky výrazně převyšovaly slovenské juniorky a body na našem kontě rychle přibývaly. Přispěla k tomu také první výhra Elišky Šedové, která si ve třech setech poradila s Ninou Darovcovou. Ve svém druhém zápase proti Dominice Wiltschkové si pak opakovaně vyzkoušela koncovky setů. Všechny tři sady totiž dospěly do stavu 10:10. Výsledek 0:3 dává vytušit, že v tomhle směru nás čeká ještě dost práce. Tato, ani další Eliščina těsná prohra se jmenovkyní Eliškou Štullerovou už ale nic nezměnily na našem vítězství, díky kterému jsme si zajistili druhé místo a postup do semifinále.

V něm se za tři týdny utkáme s českým reprezentačním výběrem do 23ti let. Druhou semifinálovou dvojici pak tvoří Linz a tým Maďarska U23.

TT Moravský Krumlov – ŠKST Bratislava 5:1

Bernadett BÁLINT – Dominika WILTSCHKOVÁ 3:0 (4,7,7), Eliška ŠEDOVÁ – Nina DAROVCOVÁ 3:0 (6,9,5), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Eliška STULLEROVÁ 3:0 (6,9,8), Eliška ŠEDOVÁ – Dominika WILTSCHKOVÁ 0:3 (-12,-10,-11), Bernadett BÁLINT – Eliška ŠTULLEROVÁ 3:0 (4,5,4), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Nina DAROVCOVÁ 3:0 (4,3,4).

24. 2. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer