Interview: Daniela Růžičková a Lucie Janáčková

Náš ženský druholigový tým srdnatě bojuje o záchranu v soutěži. Opírá se při tom především o dvojici sympatických hráček z Vysočiny – Danielu Růžičkovou a Lucii Janáčkovou. Zatímco Dáda v našem klubu působí už čtvrtou sezónu, Lucka si letos odbývá svou krumlovskou premiéru.

Obě bydlíte poměrně daleko od Krumlova. Jak se to tak stalo, že jste se objevily v Moravském Krumlově? A jak jste se vlastně dostaly ke stolnímu tenisu?

L: Začínala jsem hrát ve Žďáře, poté jsem hostovala v Jihlavě, ale minulý rok se bohužel musel jihlavský tým rozpustit a Moravskému Krumlovu zrovna scházela jedna hráčka, takže když jsem se tuto informaci a nabídku dozvěděla, brala jsem ji všema deseti.

D: Ke stolnímu tenisu mě přivedli děda s taťkou, kteří ho také hrají.  Do Moravského Krumlova jsem se dostala v podstatě díky Michaele Morkusové, se kterou jsem hrála 2.ligu za Jihlavu.  Jindřich Bíla jí totiž oslovil, jelikož v té době jim chyběla hráčka do 1. a 2. ligy.  Míša tehdy krumlvoskou nabídku odmítla a mě nabídla jako ,,náhradu“. To bylo velké štěstí a jsem za to moc vděčná!

Jak se vám v klubu v našem klubu líbí? Je něco, v čem se MK zásadně liší od vašeho mateřského klubu, tj. Světlé, resp. Žďáru nad Sázavou?

L: Je to skvělé, musím říct, že je tu super parta, která drží pospolu v každé situaci. Ve Žďáře hrajeme pouze zápasy, v Krumlově je to založené na různých kombinacích a pohybových cvičení, což mi přijde super, protože – ačkoli je to náročnější – mám ze sebe vždy lepší pocit.

D: Na našem klubu se mi nejvíce líbí kolektiv. Jsme taková ,,MK Family“. Celkově všichni vychází se všemi a navzájem se podporují. MK tým se především liší od mého mateřského klubu tím, že tam nebyly skoro žádné ženy, a tudíž jsem neměla možnost hrát jakoukoliv ženskou soutěž.  Celkově mi chyběl ženský kolektiv a moji vrstevníci.

Letos bojujete o záchranu ve druhé lize. Všichni věříme, že to zvládnete. Jaké jsou ale vaše další plány a stolně tenisové cíle?

L: Moc doufám, že se nám v posledních zápasech letošní sezony zadaří a společnými silami to zvládneme. Nejdůležitější je pro mě, aby mě stolní tenis stále naplňoval jako doteď. Ale kdybych se někdy v budoucnu ukázala ve vyšší soutěži, nezlobila bych se. 😊

D: Tento sport mě velice baví a chci se v něm nadále co nejvíce zlepšovat. Také doufám, že se nám poslední zápasy vydaří a zvládneme to! Stolně tenisový cíl přesně nemám, ale ráda bych si v budoucnu zahrála více zápasů i ve vyšších soutěží.

A  naopak, je ve vaší dosavadní kariéře nějaký moment, zápas, turnaj, na který rády vzpomínáte?

L: Můj nejsilnější zážitek byl v Praze na mezinárodním turnaji Prague Open, kterého se účastnili hráči a hráčky ze 17 států a já skončila na třetím místě. Užívám si ale každý zápas, protože jsem na stolním tenisu poznala spoustu úžasných lidí, se kterými ráda trávím svůj volný čas, i čas strávený za stolem

D: Můj největší zážitek byla možnost zahrát si Champions League v Linzi, kdy bohužel nemohly kvůli covidové situaci nastoupit naše nejlepší hráčky. Ale díky tomu jsem měla možnost zahrát si na mezinárodní úrovni. Byla to pro mě veliká zkušenost, na kterou nikdy nezapomenu!

A co životní plány? Jakou školu studujete a tušíte už, co dál?

L: Studuji Biskupské gymnázium ve Žďáře nad Sázavou a mým velkým snem je stát se psycholožkou, jestli se to však splní, je prozatím ve hvězdách.

D: Momentálně jsem ve čtvrtém ročníku na Pedagogické škole v Čáslavy. Jelikož mě baví práce s dětmi, hlásím se na Pedagogické fakulty.  Mým snem je být učitelka na 1. stupni na Základní škole. Uvidíme, jak to nakonec vše dopadne….

Věnujete se kromě stolního tenisu aktivně také nějakému jinému sportu? Máte nějaké další koníčky?

L: Chodím ráda běhat, ale pokud se nejedná o zimní sporty, neodmítnu jakoukoli sportovní činnost. Mimo sport ráda zpívám, chodím na procházky do přírody a trávím čas se svými kamarády a mojí rodinou

D: V rámci studia mám specializaci tělesné výchovy, tudíž celkově ráda sportuji.  Ve volném čase ráda plavu, běhám a cvičím. Mimo sportu ráda poslouchám hudbu a trávím čas s přáteli.

Děkuji Vám za rozhovor a na závěr si dovolím malý rychlokvíz

RYCHLOKVÍZ:                                

Dáda Luci
kočka, nebo pes? pes kočka
čistě teoreticky – pivo, nebo víno? víno víno
zima, nebo léto? léto léto
forhend, nebo bekhend? bekhend forhend
bábovka, nebo uzené? bábovka bábovka
oblíbená květina? růže růže
oblíbená barva? tmavě modrá modrá
oblíbená píseň? nemám Monsters (All Time Low)
umíš vařit? ano 😊 samozřejmě 😊

16. 2. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer