Hodonín znovu nad naše síly

Ani ve druhém vzájemném zápase sezóny jsme se proti Hodonínu nedokázali prosadit. Soupeř tak potvrdil svoji kvalitu a upevnil si vedoucí pozici. S kvalitou i atmosférou samotného utkání, které mělo v mnoha ohledech parametry vyřazovacích bojů, ale můžeme být spokojeni. Hodonín od nás ani tentokrát nedostal nic zadarmo...

Generálkou na sobotní šlágr dvou vedoucích týmů byl páteční duel s hodonínskou rezervou. Naše hráčky v něm bez větších problémů dokázaly splnit roli velkého favorita a po jednoznačném průběhu si připsaly vítězství.

Dvěma body se na naší výhře podílely Katya Chernyavskaya a Detty Bálint. Obě si shodně poradily s Veronikou Kmeťovou, Katya přidala třísetovou výhru nad Annou Klempererovou, Detty si rovněž ve třech setech poradila s Rebekou Žižkovskou. Stoprocentně úspěšná byla tentokrát také Mitsuki Yoshida. Premiérovou výhru v sezóně si připsala nad Klempererovou. Na pozici třetí hráčky dostala příležitost Eliška Šedová. Ta na úvod udolala Žižkovskou, ve svém druhém zápase potom podlehla ve čtyřech setech Kmeťové. Na souboj s nejlepším týmem ligy jsme se tak naladili hladkou výhrou.

TT Moravský Krumlov – SKST PLUS Hodonín B 6:1

Eliška ŠEDOVÁ – Rebeka ŽIŽKOVSKÁ 3:2 (3,-10,5,-7,8), Mitsuki YOSHIDA – Anna KLEMPEREROVÁ 3:0 (0,8,4), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Veronika KMEŤOVÁ 3:0 (6,4,8), Bernadett BÁLINT – Rebeka ŽIŽKOVSKÁ 3:0 (4,4,3), Eliška ŠEDOVÁ – Veronika KMEŤOVÁ 1:3 (9,-4,-7,-8), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Anna KLEMPEREROVÁ 3:0 (9,6,8), Bernadett BÁLINT – Veronika KMEŤOVÁ 3:1 (3,-4,2,6)

Extraligový šlágr s Hodonínem měl v krumlovské hale předzápas v podobě duelu o první místo v 1. lize mezi naším rezervním týmem a hosty z Frýdku-Místku. Stejně jako na podzim jsme bohužel tomuto soupeři podlehli a přišli tak o průběžné vedení. Dobrý výkonem a třemi body se na výhře hostů zásadní měrou podílela Renáta Štrbíková. Je jen škoda, že se jí podobně nedařilo v uplynulých dvou letech, které strávila v našem dresu. V závěrečných pěti kolech tak potřebujeme naplno bodovat a doufat v zaváhání nového lídra.

Hlavní sobotní program však odstartoval v podvečer. Do ochozů dorazila více než padesátka fanoušků, kteří vytrvale hnali náš tým vpřed. V sestavě Hodonína oproti prvnímu vzájemnému utkání chyběla Australanka Yang Qian. Linda Záděrová, která se zotavuje po zranění ramene zůstala na střídačce. Stejně jako v posledních kolech tak do hry naskočila teprve jedenáctiletá Simona Holubová, která zatím sbírá zkušenosti především ve třetí nejvyšší soutěži. I přes defacto tříbodový náskok čekal na naše hráčky nelehký úkol – k celkovému vítězství potřebovaly přidat další tři body na úkor dvojice Natalia Partyka – Markéta Ševčíková. Tyto dvě hráčky přitom v dosavadním průběhu soutěže prohrály dohromady pouze pětkrát a mohou se pyšnit úctyhodným skóre 78:5.

Jako první se postavila Mitsuki Yoshida proti obranářce Ševčíkové. Po prvním prohraném setu našla správný rytmus a srovnala. Další dvě sady se rozhodovaly až v koncovkách. V obou z nich bohužel prokázala pevnější nervy hostující hráčka a vybojovala pro svůj tým první bod. Na vedlejším stole rozehrála další vyrovnanou bitvu Bernadett Bálint proti Partyce. Detty vstoupila do zápasu aktivně, ovládla první dvě vyrovnané sady a zdálo se, že soupeřce oplatí těsnou podzimní porážku. Od třetí sady ale Polka dokázala zareagovat na místy stereotypní hru naší hráčky a dokázala srovnat. Také průběhu pátého setu měla od začátku navrch hostující hráčka, nakonec znovu rozhodl jediný míč. Partyka po vítězství 111:9 v pátém setu urvala druhý bod. Eliška Šedová, která v naší sestavě znovu nahradila Nikitu Petrovovou, si po úvodní povinné výhře nad Holubovou připsala dva neúspěšné pokusy proti elitním extraligovým hráčkám, Ševčíkové i Partyce podlehla shodně 0:3. O výsledku zápasu tak podle očekávání měly rozhodnout další dva zápasy „na horním kříži“. Střídající Katya Chernyavskaya začala proti Partyce vlažně a od začátku tahala za kratší konec. V průběhu zápasu se ale postupně srovnala s problémy na příjmu, vyrovnala hru a nechybělo moc, aby korigovala také skóre. Koncovku třetí sady ale polská reprezentantka zvládla a zajistila svému týmu minimálně remízu. Do čtyřhrového prodloužení potom utkání poslala třísetovou výhrou nad Ševčíkovou Detty Bálint. Složení čtyřhrových dvojic asi nikoho nepřekvapilo – na naší straně nastoupila Katya s Detty, za hosty potom pár Ševčíková/Partyka. V rozhodujícím zápase nám bohužel příliš dlouho trvalo, než jsme našli správnou taktiku. Soupeřky nás zaskočily striktně pasivním stylem hry a utekly do dvousetového vedení. Od třetího setu se naše hráčky osmělily a zatlačily soupeře. Zlepšeným výkonem a také s potřebnou dávkou štěstí jsme v koncovce čtvrté sady odvrátili první mečboly. O osudu celého utkání tak rozhodoval poslední set. V něm byla úspěšnější hostující dvojice a Hodonín nás tak rovněž ve druhém vzájemném utkání sezóny dokázal porazit.

TT Moravský Krumlov – SKST PLUS Hodonín 4:6

Mitsuki YOSHIDA – Markéta ŠEVČÍKOVÁ 1:3 (-6,5,-8,11), Eliška ŠEDOVÁ – Simona HOLUBOVÁ 3:0 (8,5,7), Bernadett BÁLINT – Natalia PARTYKA 2:3 (7,10,-3,-3,-9), Eliška ŠEDOVÁ – Markéta ŠEVČÍKOVÁ 0:3 (-3,-4,-6), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Natalia PARTYKA 0:3 (-9,-7,-13), Bernadett BÁLINT – Simona HOLUBOVÁ 3:0 (9,5,3), Eliška ŠEDOVÁ – Natalia PARTYKA 0:3 (-9,-3,-5), Bernadett BÁLINT – Markéta ŠEVČÍKOVÁ 3:0 (9,9,6), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Simona HOLUBOVÁ 3:0 (2,4,6), Ekaterina CHERNYAVSKAYA, Bernadett BÁLINT – Natalia PARTYKA, Markéta ŠEVČÍKOVÁ 2:3 (-9,-7,5,10,-7)

V extraligové tabulce dál držíme druhé místo s tříbodovým náskokem na Havířov a Dobré. Už ve středu večer nás čeká předehrávka v herně pražského El Niňa, v pátek 18. února od 18:00 se potom opět na domácích stolech utkáme s ostravským KST. Přijďte nás povzbudit!!

#MKjede

13. 2. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer