Uhájili jsme druhé místo

Po dlouhých třech měsících se vrátil extraligový stolní tenis do Krumlova. Páteční duel proti KST Ostrava byl kvůli pozitivním testů v týmu soupeře odložen. Dvě sobotní utkání ale divákům vše vynahradila...

Netradičně na sobotní ráno bylo naplánováno naše utkání proti MH Ostrava. To trošku negativně ovlivnilo návštěvnost na utkání. Kdo přišel, určitě nelitoval. V sestavě soupeře podle očekávání nastoupily bývalé dlouholeté opory našeho klubu Kristýna Mikulcová, Bára Kapounová a Simona Šlehobrová. Také my jsme byli kompletní. Navíc se poprvé od návratu z německého Böblingenu v sestavě prvního týmu objevila Mitsuki Yoshida.

Obnovená premiéra jí bohužel výsledkově úplně nevyšla, když v pětisetové bitvě podlehla Simoně Šlehobrové. Ta proti nám již tradičně předvedla výborný výkon. Také další tři zápasy v úvodu utkání rozhodovala až závěrečná pátá sada. V nich už jsme ale byli úspěšnější. Nikita Petrovová i střídající Katya Chernyavskaya přetlačily Kristýnu Mikulcovou, Bernadett Bálint udolala Barboru Kapounovou a vedli jsme 3:1. Právě Barča Kapounová se díky výhře nad Nikitou postarala o snížení, ve svém dalším zápase už ale na Katyu nestačila. Zbylé dva body zařídila výhrami nad Simonou a Kristou stoprocentní Detty a přivedla nás k cennému vítězství!

TT MORAVSKÝ KRUMLOV – MH OSTRAVA 6:2
Nikita PETROVOVÁ – Kristýna MIKULCOVÁ 3:2 (8,-8,-3,9,5), Mitsuki YOSHIDA – Simona ŠLEHOBROVÁ 2:3 (-8,7,-8,11,-6), Bernadett BÁLINT – Barbora KAPOUNOVÁ 3:2 (-12,6,-11,6,7), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Kristýna MIKULCOVÁ 3:2 (9,-6,-10,10,2), Nikita PETROVOVÁ – Barbora KAPOUNOVÁ 1:3 (-6,5,-4,-10), Bernadett BÁLINT – Simona ŠLEHOBROVÁ 3:0 (9,6,7), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Barbora KAPOUNOVÁ 3:1 (9,-5,7,9), Bernadett BÁLINT – Kristýna MIKULCOVÁ 3:2 (-10,-8,6,6,5)

Ještě větší drama potom přineslo večerní utkání s Havířovem. Hosté se v přímém souboji o druhé místo museli obejít své nejlepší hráčky Kristýny Štefcové. Přesto nám nic nedaroval. V úvodu utkání jsme zaspali. Nikita Petrovová promarnila nadějně rozehraný první set s Hrabicovou a nevynucenými chybami vysadila soupeřku do sedla. V souběžně hraném zápase předvedla proti Mitsuki Yoshida nebojácný výkon mlaďoučká Magdalena Ščibraniová. Čtrnáctiletá kadetská reprezentantka, která včera v Extralize debutovala ve Vlašimi, zvládla koncovku pátého setu proti mnohem zkušenější hráčce s obdivuhodným klidem a nečekaně bodovala. Na domácí rakety se pomalu začala vkrádat nervozita. Zvlášť poté, co ani Katya Chernyavskaya nezvládla svůj první zápas a ve čtyřech setech podlehla Gabriele Štěpánové. 0:3

Krumlovský prapor zvedla nad hlavu dnes stoprocentní Detty Bálint – bezprostředně po té, co vystřídala Mitsuki, udolala Hrabicová a připsala na naše konto první bod. A přidaly se i ostatní. Katya zkušeně zvládla svůj zápas proti Ščibrániové, Nikita doslova z popela vytáhla svůj zápas se Štěpánovou, předvedla velkou otočku a bylo vyrovnáno. A rázem jsme měli navrch. Detty nedala šanci Štěpánové, Katya vydřela vítězství nad Hrabicovou a vedli jsme 5:3. Dokonalý obrat mohla dokonat v závěrečné dvouhře proti Ščibrániové Nikita. Od začátku ale tahala za kratší konec a přesto, že se ve druhé polovině zápasu dokázala zkoncentrovat a zlepšit, druhý zápas v řadě se jí otočit nepodařilo. Nutno podotknout, že mladá havířovská hráčka předvedla výborný výkon a naznačila svůj potenciál.

V závěru jsme se naštěstí mohli opřít o skvělou domácí kulisu a stoprocentní čtyřhru. V naší silné disciplíně jsme ani napočtvrté nezaváhali a dvojice Katya Chernyavskaya – Detty Bálint vybojovala důležitý šestý bod!

Přestože to dnes z naší strany nebyl zdaleka optimální výkon, tým ukázal svoji sílu a kvalitu. Dokázali jsme urvat vítězství ve vyrovnané bitvě s MH Ostrava. V odpoledním šlágru jsme se ani po nepovedeném vstupu nesesypali. Odměnou nám je šest důležitých bodů do tabulky. Díky nim jsme si upevnili průběžné druhé místo, na třetí Havířov máme už pětibodový náskok. Už za dva týdny, v sobotu 12.2. od 18:00 přivítáme na domácích stolech vedoucí tým soutěže SKST Hodonín. Utkání může hodně napovědět o rozložení sil ve vyřazovacích bojích.

TT MORAVSKÝ KRUMLOV – SKST CHARVÁT HAVÍŘOV 6:4
Nikita PETROVOVÁ – Klára HRABICOVÁ 0:3 (-8,-9,-7), Mitsuki YOSHIDA – Magdaléna ŠČIBRÁNIOVÁ 2:3 (6,-10,9,7,-9), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Gabriela ŠTĚPÁNOVÁ 1:3 (8,-7,-8,-11), Bernadett BÁLINT – Klára HRABICOVÁ 3:1 (-8,6,5,9), Nikita PETROVOVÁ – Gabriela ŠTĚPÁNOVÁ 3:2 (-9,-8,9,5,8), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Magdaléna ŠČIBRÁNIOVÁ 3:1 (-7,8,4,7), Bernadett BÁLINT – Gabriela ŠTĚPÁNOVÁ 3:0 (9,4,6), Nikita PETROVOVÁ – Magdaléna ŠČIBRÁNIOVÁ 2:3 (-8,-10,4,7,-9), CHERNYAVSKAYA/BÁLINT – HRABICOVÁ/ŠTĚPÁNOVÁ 3:0 (9,11,4)

 

29. 1. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer