Vydařený vstup do jarní části

V pátek po vánoční pauze odstartovala odvetná část Extraligy žen. Na úvod nás čekala další dvě utkání na stolech soupeřek z Břeclavi a Hodonína. Zájezdovou šňůru jsme tak natáhli už na osm po sobě jdoucích utkání. Jaro tak strávíme takřka výhradně v naší sokolovně.

V pátek jsme se přestavili na stolech úřadujících Mistryní České republiky z Břeclavi. Na rozdíl od podzimního duelu v Krumlově, který Břeclavanky vypustily, tentokrát nastoupily v nejsilnější sestavě. Nechyběla Aneta Širučková, Polka Maja Miklaszewska ani Daša Šinkarová, která jako jediná z domácího týmu hrála už v prvním duelu Krumlově. Poprvé po svém příchodu do Břeclavi se představila také další slovenská reprezentantka Nikoleta Puchovanová. Na mladou Bělorusku Veru Volkavu tak zbylo místo jen  na tribuně.

Říjnový duel jsme zvládli bez ztráty setu za čtyřicet minut. Tentokrát to podle očekávání byla mnohem zajímavější podívaná. Přesto jsme znovu měli výrazně navrch. Pro vývoj celého utkání byla klíčová vyrovnaná první série dvouher. Bernadett Bálint se na výhru nad podzimní posilou Břeclavi Miklaszewskou pořádně nadřela. Jednoduché to neměla ani Nikita Petrovová. Proti bývalé reprezentantce Širučkové ale předvedla svůj nejlepší výkon víkendu a zaslouženě vyhrála. Když potom i Katya Chernyavskaya zvládla svůj těžký úvodní zápas proti Šinkarové, vedli jsme už 3:0 a domácí rezignovali. Proti Detty neměla Širučková nejmenší šanci. Také Katya poměrně suverénně potvrdila roli favoritky proti střídající Puchovanové. Šanci ukončit utkání v nejkratším možném čase pak promarnila Nikita, když ve vyrovnané koncovce pátého setu podlehla nejlepší domácí hráčce Šinkarové. Dalšího zápasu už se ale diváci nedočkali, Aneta Širučková proti Katyi nenastoupila.

Do sobotního ranního utkání proti „céčku“ Hodonína jsme vstupovali v roli jasného favorita. Odpovídal tomu výsledek i průběh samotného utkání. Na další vysoké výhře se třemi body podílela Katya Chernyavskaya, která dnes neztratila ani set. Bodově stoprocentní byla po výhrách nad Sárou Šíblovou a Klárou Ševčíkovou také Detty Bálint, Právě Ševčíková se postarala o jediný bod Hodonína, když ve čtyřech setech zdolala Nikitu Petrovovou.

Vydařený vstup do jarní části navíc podtrhla suverénní výhra „béčka“ nad jedním z nejsilnějších prvoligových týmů HB Ostrov. Skvělý výkon předvedla Eliška Šedová, který uspěla ve všech třech svých dvouhrách. Stoprocentní byla ve své obnovené premiéře po návratu z německého Böblingenu také Mitsuki Yoshida. Daniela Růžičková nakonec i přes bojovný výkon na bod nedosáhla. Především v zápase s Ivou Gallerachovou ale od výhry nebyla daleko. Po dnešní výhře se tak držíme v čele prvoligové tabulky, svému dnešnímu soupeři jsme odskočili na rozdíl dvou bodů!

Nový rok jsme tak zahájili cennou výhrou nad obhájkyněmi titulu a po další výhře v Hodoníně držíme vítěznou vlnu a druhé místo. Na vedoucí Hodonín ztrácíme jediný bod. Lídr soutěže má ale jedno utkání k dobru. Po dopolední výhře nad KST Ostrava jej dnes, resp. zítra čekají náročné duely proti MH Ostrava a aktuálně třetímu Havířovu.

Stejné týmy budou také  příštími soupeři našeho týmu. Po více než třech měsících se znovu představíme doma. Tak neváhejte a přijďte nás povzbudit. Pro ty, kteří by už snad zapomněli cestu, přikládáme mapku 😀

Extraliga žen, 12.kolo:
MSK Břeclav – TT Moravský Krumlov 1:6
Maja MIKLASZEWSKA – Bernadett BÁLINT 2:3 (9,-7,-6,9,-4), Aneta ŠIRUČKOVÁ – Nikita PETROVOVÁ 1:3 (-5,-8,1,-8), Daša ŠINKAROVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 1:3 (7,-4,-11,-5), Aneta ŠIRUČKOVÁ – Bernadett BÁLINT 0:3 (-9,-7,-4), Nikoleta PUCHOVANOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-7,-7,-5), Daša ŠINKAROVÁ – Nikita PETROVOVÁ 3:2 (-8,5,10,-6,9), Aneta ŠIRUČKOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 w.o.

Extraliga žen, 13.kolo:
SKST Hodonín C – TT Moravský Krumlov 1:6
Barbora BLECHOVÁ – Nikita PETROVOVÁ 0:3 (-3,-7,-2), Klára ŠEVČÍKOVÁ – Bernadett BÁLINT 1:3 (-8,8,-5,-7), Sára ŠÍBLOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-4,-8,-4), Klára ŠEVČÍKOVÁ – Nikita PETROVOVÁ 3:1 (12,5,-7,10), Barbora BLECHOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-3,-7,-5), Sára ŠÍBLOVÁ – Bernadett BÁLINT 0:3 (-5,-7,-5), Klára ŠEVČÍKOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-5,-8,-9)

#MKjede

15. 1. 2022

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer