MK Řeznovice, mužské týmy v poločase

V sobotu, jako poslední ze všech řeznovických týmů, zakončilo také mužské áčko podzimní část sezóny. Dlouhá covidová přestávka se bohužel, především v regionálních soutěžích, negativně podepsala na naší formě a výsledcích. Uplynulý půl rok nepatřil k našim nejvydařenějším. V následujících odstavcích se na jednotlivé týmy podíváme blíže...

Elitní mužský tým se vloni po roční přestávce vrátil do ligových soutěží. Třetiligových klání si ale příliš neužil, soutěže byly záhy předčasně ukončeny. Už před podáním přihlášek bylo jasné, že se minimálně v úvodu sezóny nebudeme moci spolehnout na výkony naší opory Aleše Horáka. Protože adekvátní náhrada do Krumlova nedorazila, rozhodli jsme se na poslední chvíli postoupit ligovou licenci do Znojma. A zdá se, že to bylo rozumné rozhodnutí.

Z plánované jízdy za vítězstvím a postupem zpět jsme plynule přešaltrovali do boje o záchranu v jihomoravské Divizi. Z patnácti týmů jich totiž letos sestoupí pravděpodobně osm, tj. více než polovina startovního pole. Ve čtrnácti utkáních podzimní části jsme si připsali osm výher, čtyři porážky a také dvě trošku zbytečné remízy v Ratíškovicích a Hlubočanech. Po polovině nám tak patří až sedmé, tj. první nesestupové místo. Na osmé Blansko máme náskok čtyř bodů a horší vzájemný zápas.

Jednoznačným lídrem týmu je David Musil, který patří s úspěšností přes 80% k nejlepším hráčům soutěže. Pravidelně se daří bodovat také Elišce Šedové a Jindřichu Bílovi. V několika zápasech týmu svými body pomohl také ze Znojma hostující Matouš Vybíral. Trošku za očekáváním zatím zůstává Martin Maštera, po listopadovém návratu do sestavy se zatím nedaří ani Aleši Horákovi. Před námi je ale ještě celá druhá polovina a všichni věříme, že naše výkony půjdou vzhůru. Do sestavy by se měl pomalu vrátit na podzim zdravotně indisponovaný Lukáš Pečinka. K obratu k lepšímu by měl pomoci také z Ivančic se vracející patriot Libor Štěpán.

O poznání lépe se vede oběma našim týmům v krajských soutěžích!

Béčko se v KS I. třídy opírá především o výkony dvojice Martin Maštera – Vojtěch Lehocký. Oba naši hráči si drží úspěšnost nad hranicí 70% a patří k nejlepším v soutěži. Na dalších pozicích se střídají Lukáš Rotrekl, Adam Lustig a František Dohnal. V několika klíčových zápasech týmu vypomohl také Jindřich Bíla. Výsledkem je průběžné druhé místo s pětibodovou ztrátou na zatím suverénní Šošůvku. Souboj obou vedoucích celků je na programu v předehrávce prvního kola už v sobotu 8. ledna.

Céčko je v KS II. třídy zatím suverénní. Jedinou bodovou ztrátu si připsalo až v posledním podzimním kole proti Komořanům. Na druhé Svatobořice má v průběžné tabulce čtyřbodový náskok. Potěšující je, že kostrou tohoto týmu jsou mladí odchovanci našeho klubu Vojtěch Lehocký, Adam Lustig a František Dohnal. Všichni tři junioři mají v soutěži výrazně pozitivní bilanci a v individuálních statistikách patří k nejlepším. Svými bohatými zkušenostmi je doplňují matadoři Lubomír Netolička a Jindřich Jedlička, stejně jako letní ruská posila Vladimir Telitsyn.

O poznání horší pozici mají naše týmy v regionálních soutěžích. V Okresním přeboru I. třídy patří našim „D“ a „E“ týmům po polovině poslední dvě příčky. Boj o záchranu alespoň jednoho z míst mezi regionální elitou tak bude ještě velmi náročný. Výstižné pro situaci našich družstev je také jméno prozatím nejúspěšnějšího hráče. Tím je šestnáctiletý Adam Radkovský, kmenový hráč „géčka“ startujícího ve třetí regionální třídě. Za očekáváním zatím zůstává tradiční lídr „déčka“ Tomáš Striegler, u něhož jsme si v minulosti zvykli na výraznější bodový přísun. Příliš se nedaří ani ostatním, přes padesátiprocentní hranici se na podzim přehoupli pouze Pavel Brzkovský s Jindřichem Jedličkou. Oba ale zatím odehráli jen několik utkání. Nezbývá než vstoupit do odvet s pokorou a odhodláním nepříznivý vývoj zvrátit!

O moc veselejší není ani pohled na tabulku OP2. Naše „éčko“ se s jedinou výhrou po polovině soutěže krčí na předposledním místě tabulky. Nejlepšími hráči týmu jsou prozatím Pavel Kuchařík s Liborem Uhliarem. Ztráta na desátou Tvarožnou je minimální, nezbývá než bojovat!!

V Okresním přeboru III. třídy zatím prožívá svou nejlepší sezónu řeznovické „háčko“. Po polovině soutěže je zatím stále ve hře o postup. Ztráta na vedoucí Nové Bránice ale narostla už na pět bodů. Nejlepším hráčem týmu je celkově šestý Marek Hájek. Pozitivní bilanci si zatím drží také Tomáš Missbach, Vladimír Kroutil a Tomáš Makovický. Opačné starosti má zatím náš druhý tým. „Géčko“ pod vedením Josefa Závišky posbíralo ve dvanácti utkáních tři výhry a patří mu průběžné deváté místo. V sestavě dostávají spoustu příležitostí mladí hráči v čele s jedničkou týmu Adamem Radkovským. První zkušenosti s dospělým stolním tenisem sbírají také Daniel Pop, Jan Artim a lehce lajdající Karel Petržilka.

Svého zástupce máme také v Okresní soutěži. Náš I-tým se prozatím drží na výborném druhém místě, když dokázal vyhrát hned osm z deseti podzimních utkání. Na zatím stoprocentního lídra z Ořechova aktuálně ztrácí pět bodů. Nejúspěšnějším hráčem družstva je devadesátiprocentní Tomáš Makovický. Výrazně pozitivní bilanci mají také další hráči v čele s Radkem Šimečkem a Pyrochtovskou dvojicí David & Lubomír.

Pomalu se blíží Vánoce, svátky klidu a míru. Odpočiňme si, užijme si v těchto dnech volný čas strávený s našimi nejbližšími a načerpejme  novou energii a elán do nadcházejících bojů!

#MKjede

20. 12. 2021

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer