Finlandia Open

Začátek prosince patřil v kalendáři mezinárodní stolnětenisové federace ITTF tradičními mezinárodnímu mistrovství Finska. Ve startovním poli letošního Finlandia Open nechyběly ani dvě reprezentantky našeho klubu - Bernadett Bálint a Katya Chernyavskaya. S ohledem na formát turnaje, který všem účastníkům zaručuje dostatek vyrovnaných zápasů, to byla ideální příprava na nadcházející turnaj Europe Cupu.

Bernadett Bálint do turnaje vstoupila hladkou výhrou nad Litevkou Laurou Abaraviciute, Katya Chernyavskaya si relativně snadno poradila s Walesankou Laru Whitton. Obě naše hráčky uspěly také ve svém druhém vystoupení – Detty porazila ve čtyřech setech Holanďanku Tanju Helle, Katya si rovněž ve čtyřech setech poradila s Dánkou Marybo Sally Nielsen. V osmifinále čekaly na obě naše hráčky soupeřky z Ruska. Detty bohužel nestačila na Valeriu Kotysur, která se na turnaji představila ve skvělé formě. Což potvrdila nejen v zápase proti naší hráčce, ale také v dalších kolech, když došla až do finále. Neuspěla ani Katya, obranářce Ekaterině Okhotnikové podlehla 1:3. Pro obě naše hráčky tak hlavní soutěž skončila před branami čtvrtfinále, dále je však čekaly zápasy v kole poražených. A ve hře pořád bylo konečné třetí místo.

Vstup do druhého dne turnaje nám opět vyšel, Bernadett Bálint i Katya Chernyavskaya své další zápasy vyhrály a stoupaly pavoukem vzhůru. Detty si poradila s Emine Ernst z Nizozemska i Litevkou Kornelijou Riliskyte. Katya porazila Angličanku Mari Baldwin a mladou Ukrajinku Iolantu Yevtodi. V dalším kole se nám znovu postavila tuhá ruská defenzíva. Zatímco Detty dokázala pomstít spoluhráčku a svůj zápas s Ekaterinou Okhotnikovou zvládla. Katya proti kazaňské obraně znovu neuspěla a také Darii Shadrině podlehla. V rychlém sledu ji pak čekaly další dva zápasy. Po prohře s Estonkou Airi Avameri a závěrečném vítězství nad Tessy Gonderinger z Lucemburska obsadila s bilancí pěti výher a tří porážek konečné jedenácté místo.

Bernadett Bálint v turnaji pokračovala ještě v neděli. Po hladké výhře nad Estonkou Reelicou Hansson ji čekal souboj s poraženou semifinalistkou a nejvýše nasazenou hráčkou turnaje Yanou Noskovou z Ruska. Z pětisetové bitvy nakonec vyšla naše hráčka poražena. Výhrou v posledním zápase nad Dariou Shadrinou si nakonec Detty zajistila konečné páté místo, turnaj absolvovala s bilancí sedmi výher a dvou porážek.

Celkovou vítězkou turnaje se po finálové výhře nad Valeriou Kotsyur stala nizozemská reprezentantka Shuohan Men. Třetí místo vybojovala bývalá opora Hodonína Solomiya Brateyko z Ukrajiny.

Kompletní výsledky naleznete ZDE

Také my ale můžeme být se svým působením na turnaji více než spokojení. Obě krumlovské hráčky odehrály celou řadu kvalitních zápasů, připsaly si několik cenných výher a zařadily se mezi nejlepší hráčky turnaje. Finlandia Open tak zcela naplnila naše očekávání.

 

19. 12. 2021

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer