Extraliga v polovině

Podzimní část extraligové sezóny je za námi. Přes všechny komplikace jsme ji úspěšně uzavřeli výhrou ve Vlašimi. Ve dvanáctém zápase jsme si tak připsali deváté vítězství a potvrdili průběžné druhé místo.

Před závěrečným duelem ve Vlašimi jsme byli jasnými favority. Jak se však začátek utkání blížil, rýsovaly se další komplikace. Už s předstihem jsme nemohli počítat s Katyou Chernyavskou, která v domácím vězení čeká na konec karantény. Nikita Petrovová s Bernadett Bálint  navíc v neděli odjely do Slovinska na turnaj WTT. Nový formát turnajů světového poháru, který se nyní již od kvalifikace hraje pouze na čtyřech stolech, přináší mimo jiné zdlouhavý průběh. Obě naše hráčky, přestože skončily shodně ve druhém kvalifikačním kole, tak měly s návratem docela naspěch. Vše nakonec dobře dopadlo, Nikita dorazila ve čtvrtek v noci, Detty v pátek po obědě. Na pozici trojky nám trn z paty vytrhla Lenka Harabaszová, která je oficiálně stále ještě na listině zraněných hráčů.

Ani domácí tým do utkání nenastoupil v nejsilnějším složení – Anička Matějovská i Míša Keroušová utkání sledovaly pouze z tribuny. Za stoly jsme tak měli podle očekávání navrch. Nikita s Detty postupně porazily domácí trojlístek Kristýna Pěnkavová, Veronika Poláková a Aneta Bošinová. Přičemž nejblíže k překvapení měla poslední jmenovaná, Aneta Bošinová, jež první extraligové zkušenosti sbírala před dvěma lety v našem klubu. Nikita zvládla smazat dvousetové manko a plně bodovala.

SKST Vlašim – TT Moravský Krumlov 2:6
Veronika Poláková – Nikita Petrovová 0:3 (-7,-5,-5), Aneta Bošinová – Lenka Harabaszová 3:0 (3,4,2), Kristýna Pěnkavová – Bernadett Bálint 0:3 (-4,-10,-5), Aneta Bošinová – Nikita Petrovová 2:3 (11,9,-7,-4,-4), Veronika Poláková – Bernadett Bálint 0:3 (-2,-4,-5), Kristýna Pěnkavová – Lenka Harabaszová 3:0 (2,4,2), Aneta Bošinová – Bernadett Bálint 1:3 (9,-3,-5,-4), Kristýna Pěnkavová – Nikita Petrovová 1:3 (-5,-3,9,-6)

Další dvě domácí kola mají za sebou také další ligové týmy.

Béčko v dopoledním utkání pouze remizovalo s rezervou Havířova a znovu si tak trošku zkomplikovalo cestu za vítězstvím v soutěži. K vítězné čtyřhře přidala tři body Bernadett Bálint, pátý přidala Eliška Šedová. Ve zbylých dvou zápasech s Nelou Hanákovou a překvapivě také Magdalenou Ščibraniovou padla v pěti setech. Jana Telecká se do naší sestavy vrátila po více než roční přestávce a dopoledne se spíše rozkoukávala.

TT Moravský Krumlov B – SKST Havířov B 5:5 
body: Bernadett Bálint 3, Eliška Šedová 1, čtyřhra Bálint/Šedová – Nela Hanáková a Magdalena Ščibraniová po 2, Lucie Juchelková 1

V naší sestavě pro odpolední střetnutí se Svinovem nahradila Detty Daniela Růžičková a symbolicky po maďarské reprezentantce převzala také roli naší jedničky. Po výhrách nad Lenkou Bezděčíkovou a Kristýnou Bajgerovou na naše konto připsala důležité dva body. Dvakrát bodovala také Eliška Šedová, když obě naše hráčky shodně podlehly Lence Glückové. Společně uspěly ve čtyřhře. Vítězný šestý bod potom přidala výhrou nad Bajgerovou Jana Telecká. Ve vyrovnané tabulce se tak nadále držíme mezi první čtyřkou, která drží postupové trumfy. Důležitá proto budou příští domácí utkání s béčky Dobrého a Hradce Králové.

TT Moravský Krumlov B – SK Svinov 6:4
body: Daniela Růžičková a Eliška Šedová po 2, Jana Telecká 1, čtyřhra Šedová/Růžičková – Lenka Glücková 3, Lenka Bezděčíková 1

Také Céčko doma odehrálo dvě velmi vyrovnaná utkání. Zatímco dopoledne proti Blansku to na body jen těsně nestačilo, odpoledne jsme si s oslabenou Břeclaví připsali třetí letošní remízu. Naší nejúspěšnější hráčkou byla při své domácí premiéře Lucie Janáčková, která nestačila jen na Karolínu Novohradskou z Blanska. Svůj premiérový druholigový bod proti Blansku vybojovala Natálie Šedová. Jednou v dopoledním zápase bodovala také Petra Vaňková, odpolední thriller s břeclavskou Danielou Klepáčovou nakonec nedopadl.

TT Moravský Krumlov C – KST Blansko B 4:6
body: Lucie Janáčková 2, Petra Vaňková a Natálie Šedová po 1 – Karolína Novohradská 3, Lea Pilitowská 2 a čtyřhra Novohradská/Pilitowská

TT Moravský Krumlov C – MSK Břeclav B 5:5
body: Lucie Janáčková 2, 3x w.o. – Lucie Masopustová a Daniela Klepáčová po 2, čtyřhra Masoupustová/Klepáčová

Déčko se v rámci Jihomoravské divize představilo v Břeclavi a v Hodoníně. Ve dvou zcela rozdílných utkáních si připsalo jednu vysokou výhru a ještě vyšší porážku. Nejlepší a nejzkušenější naší hráčkou byla Marcela Škůrková, která jako jediná zvládla obě dopolední dvouhry. Po jednom bodu přidaly Barbora Lustigová a Pavla Slaná, společně obě juniorky uspěly také ve čtyřhře. V odpoledním duelu v Hodoníně jsme bohužel nebodovali a odvážíme si drtivou porážku 0:10.

MSK Břeclav C – TT Moravský Krumlov D 2:8
body: Jana Struhárová 2 – Marcela Škůrková 2, Pavla Slaná a Barbora Lustigová po 1, 3x w.o. a čtyřhra Slaná/Lustigová

SKST Hodonín E – TT Moravský Krumlov D 10:0
body: Marta Orlová, Denisa Herzánová a Pavla Baldrianová po 3, čtyřhra Orlová/Baldrianová

 

14. 11. 2021

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer