Europe Cup: Návrat do Linaresu

V sobotu odpoledne byly v belgickém Spa rozlosovány další fáze evropských pohárových soutěží. Po dvojicích pro čtvrtfinále Ligy mistrů přišly na řadu také skupiny druhé fáze Europe Cupu. V osudí nechyběl ani míček se jménem našeho klubu.

Ve čtvrtfinále letošního ročníku Ligy mistrů narazí jediný český zástupce a aktuální lídr Extraligy SKST Hodonín na loňského obhájce titulu TTC Berlin eastside. Vítěz linecké skupiny KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg se utká s francouzských TT Saint-Quentinois. Druhý postupující z naší skupiny Linz AG Froschberg změří síly s Etival Clairefontaine ASRTT, v jehož sestavě by neměla chybět česká jednička Hana Matelová. Poslední čtvrtfinálovou dvojici tvoří další dva francouzské týmy CP Lyssois Lille Metropole a Metz TT.

Pro los druhého stupně Europe Cupu byly týmy rozděleny do čtyř košů. Díky odstoupení našich přemožitelů ze Saint-Denis jsme se posunuli mezi týmy ze třetích míst Ligy mistrů do prvního z nich. Z druhého koše k nám byl vylosován čtvrtý tým z hodonínské skupiny, španělský Girbau Vic TT. Právě s tímto soupeřem jsme se měli utkat ve zrušeném předkole loňského ročníku. Po roce tak na vzájemný duel s Katalánci přece jen dojde. Do třetího koše byly zařazeny vítězné týmy ze skupin první fáze Europe Cup. Z této silné skupiny potenciálních soupeřů nám los přiřkl italský klub ASD Quattro Mori Cagliari. Na pikantnosti naší skupině potom velkou měrou přispěl los jejího čtvrtého účastníka. Není jím nikdo jiný než náš španělský soupeř z předkola Tecnigen Linares, který zároveň bude turnaj skupiny A hostit. Podobně jako tomu bylo v Lize mistrů, se do čtvrtfinále z každé skupiny kvalifikují první dva týmy. Pro celky na třetích a čtvrtých místech letošní působení v evropských pohárech končí. Turnaj se odehraje od 10. do 12. prosince.

Naše soupeře si podrobněji představíme v následujících dnech.

#MKjede

14. 11. 2021

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer