Hodonín nad naše síly

Šlágr podzimní části sezóny jsme nezvládli. V přímém souboji o první místo nás Hodonín v domácím prostředí s přehledem přehrál a potvrdil roli jednoznačného favorita na zisk titulu. My, bez ohledu na výsledek našeho posledního utkání ve Vlašimi, přezimujeme na druhém místě.

Hodonínskou halu jsme si úspěšně vyzkoušeli už v pátek. V generálce na sobotní hru o trůny jsme nastoupili proti domácímu „béčku“. Mladý hodonínský výběr posbíral už několik zajímavých výsledků a zdá se, že bude jedním z aspirantů na účast v závěrečném play-off. Páteční odpoledne ale očekávanou zápletku nepřineslo. Po výborném výkonu jsme domácím dovolili jediný set a s přehledem zvítězili. Po dvou bodech si připsaly Bernadett Bálint, Nikita Petrovová i v prvním týmu debutující Liliya Andriyanova, která svou precizní obrannou hrou brnkala na nervy hodonínských juniorek. Na zápas o první místo jsme byli připraveni.

SKST PLUS Hodonín B – TT Moravský Krumlov 0:6

Anna KLEMPEREROVÁ – Liliya ADRIYANOVA 0:3 (-8,-3,-5), Monika PAŘÍZKOVÁ – Bernadett BÁLINT 0:3 (-5,-9,-7), Rebeka ŽIŽKOVSKÁ – Nikita PETROVOVÁ 1:3 (-3,7,-9,-9), Monika PAŘÍZKOVÁ – Liliya ADRIYANOVA 0:3 (-3,-5,-7), Veronika KMEŤOVÁ – Nikita PETROVOVÁ 0:3 (-7,-8,-6), Rebeka ŽIŽKOVSKÁ – Bernadett BÁLINT 0:3 (-8,-6,-6)

Vstup do sobotního utkání nám vyšel. Úvodní zápasy přinesly na obou stolech strhující podívanou, oba dospěly až do koncovky pátého setu. Katya Chernyavskaya o jeden míček udolala čínsko-australskou posilu Hodonína Yang Qian, Bernadett Bálint svůj výnorný výkon proti nejlepší extraligové hráčce Natalii Partyce bohužel do vítězného konce nedotáhla. Stav 1:1.

Šanci na úspěch nám však tentokrát sebral velmi nevydařený výkon Nikity Petrovové. Jejímu sobotnímu vystoupení chyběla kvalita i nasazení, těžko hledat pozitiva. V první dvouhře ji doslova deklasovala Markéta Ševčíková a domácí se tak nečekaně snadno dostali do vedení.

Vyrovnaná bitva ale po krátkém intermezzu znovu pokračovala. Detty měla v zápase s čerstvou paralympijskou vítězkou z Tokia Yang od začátku navrch, zvládla klíčovou koncovku třetího setu a znovu vyrovnala. Podobný průběh měl také zápas Katyi proti Ševčíkové. Ovšem s jedním podstatným rozdílem. Rozhodující koncovku třetího setu na výhody urvala domácí hráčka a vybojovala důležitý třetí bod pro domácí. Výkony Nikity bohužel nadále nepřipomínaly její dosavadní vystoupení v krumlovském dresu, po hladkých prohrách s Partykou a Yang tak bylo rozhodnuto.

SKST PLUS Hodonín A – TT Moravský Krumlov 6:2

Natalia PARTYKA – Bernadett BÁLINT 3:2 (8,-7,-13,8,9), Qian YANG – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 2:3 (-10,7,-8,7,-10), Markéta ŠEVČÍKOVÁ – Nikita PETROVOVÁ 3:0 (4,1,2), Qian YANG – Bernadett BÁLINT 1:3 (7,-6,-10,-6), Natalia PARTYKA – Nikita PETROVOVÁ 3:0 (6,4,7), Markéta ŠEVČÍKOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 3:1 (-6,6,11,8), Qian YANG – Nikita PETROVOVÁ 3:0 (7,6,5), Markéta ŠEVČÍKOVÁ – Bernadett BÁLINT 3:0 (7,8,14)

I přes včerejší porážku můžeme být s dosavadním průběhem sezóny více než spokojeni. Podzimní část soutěže uzavřeme za dva týdny ve Vlašimi. V odvetách, které startují v pátek 14. ledna, budeme hájit skvělé druhé místo, které zajišťuje výhodnou pozici pro jarní vyřazovací boje.

Ještě předtím nás ale čeká vytoužený start v Lize mistrů. V rakouském Linci se od středy do čtvrtka utkáme s domácím Linz AG Froschberg, předloňským vítězem této soutěže KTS Siarka Tarnobrzeg z Polska a francouzským týmem Saint-Denis US 93 Tennis de Table. O výsledcích vás budeme průběžně informovat. Aktuality by měly být k dispozici na oficiálním webu ETTU

Z Rakouska se potom naše děvčata přesunou do slovinského Laška, kde se trojice Bernadett Bálint, Ekaterina Chernyavskaya a Nikita Petrovová představí na turnaji světového okruhu WTT. Průběh turnaje můžete sledovat zde

 

31. 10. 2021

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer