V Extralize stále neporažení!

Severomoravský víkend je za námi. Podle očekávání byl po všech stránkách extrémně náročný. Přes všechny komplikace, které nás potkaly, ho ale děvčata zvládla skvěle. Také po devátém kole tak držíme ligovou neporazitelnost a příští sobotu si to s Hodonínem rozdáme o první místo.

Během pouhých osmačtyřiceti hodin jsme odehráli tři náročná utkání na stolech tří velmi silných soupeřů. Podle očekávání to byla utkání plná náročných zápasů, skvělých výměn a spousty emocí. Letošní extraligovou specialitu v podobě severomoravského trojutkání jsme ve zdraví a bez porážky přežili a dál živíme svůj sen.

V sobotu dopoledne jsme náš venkovní trip zahájili na Varenské proti domácímu KST Ostrava. Začátek byl jako z pohádky, jen málokdo by čekal zápletku, kterou utkání nakonec přineslo. Katya Chernyavskaya bez nejmenších potíží přehrála Kristýnu Bajgerovou. Podobně skvěle své zápasy navíc rozehrály i její spoluhráčky. Nikita Petrovová vedla nad Labošovou 2:0 a 10:8, Bernadett Bálint nad Tomanovou 2:0 a 10:9. Obě domácí hráčky ale souběžně předvedly málo vídaný dvojitý obrat a Ostrava šla do vedení. Ani Katya bohužel nezůstala ve statistice neproměněných mečbolů pozadu. Také ona po drobném zaváhání Emě Labošové v pěti setech podlehla a rovněž třetí pětisetová bitva skončila šťastněji pro domácí. Když potom z těsných porážek rozhozené Nikita a Katya podlehly Tamaře Tomanové, vedla Ostrava už 5:2. Poprvé během víkendu ale naše hráčky ukázaly svoji sílu. Detty v nejatraktivnějším zápase utkání přetlačila Slovenku Labošovou, Nikita porazila Bajgerovou a společně zvládly závěrečnou čtyřhru proti domácímu páru Tomanová / Labošová. Výsledkem byla konečná remíza 5:5.

TJ Ostrava KST – TT Moravský Krumlov 5:5

Kristýna BAJGEROVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-4,-3,-2), Ema LABOŠOVÁ – Nikita PETROVOVÁ 3:2 (-7,-9,11,5,3), Tamara TOMANOVÁ – Bernadett BÁLINT 3:2 (-8,-10,10,8,5), Ema LABOŠOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 3:2 (-4,9,-6,10,8), Kristýna BAJGEROVÁ – Bernadett BÁLINT 0:3 (-4,-4,-3), Tamara TOMANOVÁ – Nikita PETROVOVÁ 3:1 (9,-14,8,9), Ema LABOŠOVÁ – Bernadett BÁLINT 1:3 (-9,11,-9,-9), Tamara TOMANOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 3:0 (6,6,10), Kristýna BAJGEROVÁ – Nikita PETROVOVÁ 0:3 (-6,-4,-6), Tamara TOMANOVÁ, Ema LABOŠOVÁ – Bernadett BÁLINT, Nikita PETROVOVÁ 1:3 (4,-7,-7,-10).

Následoval přesun do Havířova a přímý souboj o druhé místo. Hned na úvod vyzvala Katya Chernyavskaya domácí jedničku Kristýnu Štefcovou. Ve vyrovnané bitvě se obě hráčky střídaly ve vedení, v rozhodující páté sadě vedla Katya už 7:4. Ani tentokrát ale nedokázala zápas dotáhnout do vítězného konce a první bod získali domácí. Ve zbývajících dvouhrách úvodní série ale měly navrch naše hráčky. Bernadett Bálint porazila Štěpánovou a Nikita Petrovová Nelu Hanákovou. Po výhře Gabriely Štěpánové nad Katyou bylo ale brzy znovu srovnáno. Zřejmě klíčovou bitvu celého utkání pak svedla Nikita se Štefcovou. V repríze osmifinále nedávného republikového mistrovství nakonec naše hráčka oplatila soupeřce těsnou porážku a znovu strhla vedení na naši stranu. Od té chvíle už Krumlovanky dominovaly. Ve zbývajících zápasech už trojice Detty, Nikita a Katya neztratila ani set a vybojovala důležité vítězství.

SKST Charvát Havířov – TT Moravský Krumlov 2:6

Kristýna ŠTEFCOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 3:2 (6,-9,-2,8,7), Gabriela ŠTĚPÁNOVÁ – Bernadett BÁLINT 1:3 (8,-5,-7,-4), Nela HANÁKOVÁ – Nikita PETROVOVÁ 1:3 (-7,7,-7,-8), Gabriela ŠTĚPÁNOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 3:1 (5,-9,8,3), Kristýna ŠTEFCOVÁ – Nikita PETROVOVÁ 2:3 (9,-9,9,-5,-10), Nela HANÁKOVÁ – Bernadett BÁLINT 0:3 (-9,-5,-7), Gabriela ŠTĚPÁNOVÁ – Nikita PETROVOVÁ 0:3 (-11,-8,-8), Nela HANÁKOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-6,-8,-7).

Z naší sestavy pro nedělní duel s MH Ostrava na poslední chvíli ze zdravotních důvodů vypadla Nikita Petrovová, nahradila ji narychlo povolaná Daniela Růžičková. I když sama na bod nedosáhla, svým výkonem určitě nezklamala. Kristýnu Mikulcovou dotlačila až do koncovky pátého setu, v ní Dádě chyběla troška štěstí a fůra zkušenosti. K bezchybnému výkonu se rozehrála Bernadett Bálint. Postupně si poradila se všemi domácími hráčkami a ukázala svoji kvalitu. Další dva body přidala po výhrách nad Mikulcovou a Barčou Kapounovou Katya Chernyavskaya, nestačila jen na Simonu Šlehobrovou. Ta znovu potvrdila, že se jí proti svému bývalému klubu daří. Přestože v poslední době nehraje právě v životní formě, dnes znovu předvedla velmi dobrý výkon a byla nejlepší hráčkou soupeře. Naše celkové vítězství potom stvrdily Katya s Detty v závěrečné čtyřhře. Ta je zatím naší královskou disciplínou, uspěli jsme ve všech čtyřech pokusech. Také díky tomu stále držíme extraligovou neporazitelnost. V odehraných devíti kolech jsme posbírali pětadvacet bodů a v tabulce nám patří průběžné druhé místo. O titul podzimního lídra se utkáme s Hodonínem utkáme v přímém souboji příští sobotu 30. října od 10:00. Potom už bude následovat přesun na Ligu mistrů do rakouského Lince. Držte nám palce!!

MH stolní tenis Ostrava – TT Moravský Krumlov 4:6

Simona ŠLEHOBROVÁ – Daniela RŮŽIČKOVÁ 3:0 (4,8,6), Kristýna MIKULCOVÁ – Bernadett BÁLINT 1:3 (10,-8,-7,-10), Barbora KAPOUNOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 1:3 (-5,-10,8,-4), Kristýna MIKULCOVÁ – Daniela RŮŽIČKOVÁ 3:2 (6,-8,4,-10,8), Simona ŠLEHOBROVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 3:0 (5,7,7), Barbora KAPOUNOVÁ – Bernadett BÁLINT 2:3 (8,-9,-7,5,-4), Kristýna MIKULCOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-9,-6,-9), Barbora KAPOUNOVÁ – Daniela RŮŽIČKOVÁ 3:0 (6,12,7), Simona ŠLEHOBROVÁ – Bernadett BÁLINT 1:3 (8,-3,-5,-8), Kristýna MIKULCOVÁ, Simona ŠLEHOBROVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA, Bernadett BÁLINT 1:3 (-8,5,-10,-7).

#MKjede

24. 10. 2021

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer