Tři body z Dobrého

V dohrávce třetího extraligového kola jsme včera překročili svůj stín a po třech letech konečně vyhráli v Dobrém. Minimálně do neděle jsme se tak vyhoupli do čela průběžné tabulky. Je to příjemný pocit...

Z obávaných výjezdů na Východ Čech jsme vyšli bez porážky. Po remíze v Hradci Králové jsme včera zvládli další náročný test a znovu potvrdili sílu našeho kádru i solidní formu v úvodu sezóny. Svojí úrovní a atmosférou se ale včerejší utkání se vzájemnými duely v květnovém play-off nedalo srovnat.

V komorní atmosféře prochladlé doberské herny jsme měli od začátku navrch. Domácí prapor držela především aktuálně nejlepší hráčka nejvyšší soutěže Zdena Blašková. Jako první na ni narazila Nikita Petrovová. Úvod zápasu byl vyrovnaný, koncovky prvních dvou sad ale zvádla lépe domácí hráčka a po suverénním výkonu ve čtvrtém setu připsala první bod domácích. Mezitím si Bernadett Bálint poradila ve třech setech s Eliškou Koďouskovou. Také Katya Chernyavskaya potvrdila, že se jí proti Konstantině Paridi daří, vyhrála už dvanáct her v řadě a poslala náš tým do vedení 2:1.

Na Blaškovou následně nevyzrála ani Detty. Dřív, než stačila najít správnou taktiku a cestu k vítězství, získala domácí jednička potřebný klid a náskok a srovnala stav utkání na 2:2. Také ve druhé sérii dvouher jsme ale byli úspěšnější. Katya zkušeně a bez jakýchkoli komplikací přehrála Koďouskovou. Nikita díky bojovnosti a také nadstandardní nákloností Paní Štěstěny otočila proti Paridi pátý set, ve kterém prohrávala už 1:5 a připsala na naše konto čtvrtý bod.

Pátý potom přidala po výhře nad psychicky nalomenou Řekyní Detty. Na vedlejším stole vedla Katya nad Zdenou Blaškovou 2:1 na sety a zdálo se, že naše děvčata nezadržitelně míří za zaslouženým vítězstvím. Jak už ale bývá v našich střetnutích s Fialkami zvykem, také včerejší utkání ještě dostalo zajímavou zápletku a dospělo až k deblovému prodloužení.

Katya postupně začala ztrácet, jistější Blašková tak urvala vyrovnaný zápas na svou stranu a udržela letošní extraligovou neporazitelnost. Střídající Eliška Šedová, jež nahradila zraněnou Nikitu, se jen těžko dostávala do zápasu a po nemastném neslaném výkonu podlehla jmenovkyni Koďouskové hladce 0:3.

Závěrečnou čtyřhru ale naše dvojice Katya Chernyavskaya / Detty Bálint zvládla. Po strašidelném prvním setu se naše hráčky postupně sehrávaly, domácí pár Blašková / Koďousková nakonec těsně, ale zcela zaslouženě přehrály, a zajistily nám cenné vítězství.

Výhrou v Dobrém jsme tak úspěšně odstartovali náročnou sérii venkovních utkání. Už za týden nás čeká severomoravský trojboj. Během 48 hodin se představíme postupně na stolech KST Ostrava, Havířova a MH Ostrava.

SK Dobré – TT Moravský Krumlov 4:6

Eliška KOĎOUSKOVÁ – Bernadett BÁLINT 0:3 (-9,-9,-9), Zdena BLAŠKOVÁ – Nikita PETROVOVÁ 3:1 (9,9,-7,2), Konstantina PARIDI – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-7,-8,-4), Zdena BLAŠKOVÁ – Bernadett BÁLINT 3:1 (5,5,-8,3), Eliška KOĎOUSKOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-3,-8,-7), Konstantina PARIDI – Nikita PETROVOVÁ 2:3 (-4,4,-4,9,-8), Zdena BLAŠKOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 3:2 (-11, 6, -6,4,7), Konstantina PARIDI – Bernadett BÁLINT 1:3 (-5,8,-10,-3), Eliška KOĎOUSKOVÁ – Eliška ŠEDOVÁ 3:0 (8,9,4), Zdena BLAŠKOVÁ / Eliška KOĎOUSKOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA / Bernadett BÁLINT 2:3 (5,-10,-2,8,-2)

#MKjede

16. 10. 2021

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer