V ligových soutěžích bez porážky

Po Extralize v sobotu odstartovaly také zbylé ligové soutěže žen. Do hry se tak poprvé dostala děvčata z našich prvo- a druholigových týmů, které se shodně představily v Havlíčkově Brodě a Brně. Elitní tým potom večer čekal domácí duel s jedním z extraligových outsiderů, "céčkem" Hodonína.

Po páteční extraligové frašce, ve které – na rozdíl od sobotního duelu ve Vlašimi – břeclavský obhájce titulu šetřil všechny své opory, nás čekal nabitý sobotní program. Ušetřených sil jsme rozhodli využít. Pro prvoligová utkání v Havl. Brodě a Brně tak posílila náš rezervní tým také Bernadett Bálint. Vedle ní se v naší sestavě objevila Eliška Šedová a poprvé také nová letní akvizice Liliya Andriyanova.

Děvčata potvrdila své kvality. v obou utkáních suverénně splnila roli favoritek a udělala první krok za návratem do nejvyšší soutěže.

Obě zahraniční akvizice, tj. Detty i Liliya zvládly oba duely bez porážky. Eliška v sobotu neměla svůj den a utkáním v Havlíčkově Brodě se doslova protrápila. V Brně už to bylo o poznání lepší.

1.liga žen, sk. B

HB Ostrov – TT Moravský Krumlov B 2:8
body: Tereza Pytlíková a Iva Gallerachová po 1 – Liliya Andriyanova a Bernadett Bálint po 3, Eliška Šedová 1 a čtyřhra Bálint/Šedová

TTC MS Brno – TT Moravský Krumlov 3:7
body: 3x w.o. – Liliya Andriyanova, Bernadett Bálint a Eliška Šedová po 2, čtyřhra Bálint/Šedová

O poznání větší dřina v sobotu čekala na startu druhé ligy naše „céčko“. Úspěšnou premiéru v našem dresu si odbyla Lucie Janáčková hostující v Krumlově ze Žďáru nad Sázavou. V obou utkáních vybojovala klíčové pětisetové bitvy, společně s Danielou Růžičkovou navíc v úvodu sezóny vytvořily neporazitelný deblový pár. Dáda v sobotu dominovala. Kromě obou čtyřher vyhrála také všech šest singlů, ani jednou k tomu nepotřebovala víc než čtyři sady. Skvělým výkonem tak navázala na své úspěšné vystoupení na juniorském šampionátu v Mostě, kde postoupila mezi nejlepších šestnáct českých hráček v kategorii do U19! Svoje první druholigové zápasy v sobotu odehrála Natálie Šedová. I když to tentokrát na body nestačilo, svým soupeřkám nedala nic zadarmo. Výsledkem byly dvě cenné remízy 5:5

2.liga žen, sk. C

HB Ostrov B – TT Moravský Krumlov C 5:5
body: Tereza Lošťáková a Klára Peštálová po 2, Michaela Rohová 1 – Daniela Růžičková 3, Lucie Janáčková 1 a čtyřhra Růžičková/Janáčková

TTC MS Brno B – TT Moravský Krumlov C 5:5
body: Tereza Hrdličková a Monika Sobotíková po 2, Michaela Havlíčková 1 – Daniela Růžičková 3, Lucie Janáčková 1 a čtyřhra Růžičková/Janáčková

Sobotní program vyvrcholil domácím extraligovým střetnutím proti „céčku“ Hodonína. Celodenní trip se logicky negativně podepsal na svěžesti našeho herního projevu. Úrovni utkání nepřidala ani nezájem diváků. V prázdné hale přesto děvčata svůj úkol zvládla a s přehledem zvítězila. Jediný bod ztratila Eliška Šedová, která prohrála koncovku pátého setu proti Anežce Ilčíkové. Tři vyrovnané a poměrně atraktivní souboje svedly naše hráčky s Klárou Ševčíkovou. Katya Chernyavskaya i Bernadett Bálint potřebovaly k jejímu udolání plný počet setů, střídající Nikita Petrovová potom nejnebezpečnější soupeřku dorazila a pečetila naše vítězství.

Extraliga

TT Moravský Krumlov – SKST PLUS Hodonín C 6:1

Bernadett BÁLINT – Karolína ŠPRTOVÁ 3:0 (6,2,6), Eliška ŠEDOVÁ – Anežka ILČÍKOVÁ 2:3 (9,-6,8,-8,-9), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Klára ŠEVČÍKOVÁ 3:2 (6,7,-10,-7,4), Nikita PETROVOVÁ – Karolína ŠPRTOVÁ 3:0 (6,6,6), Bernadett BÁLINT – Klára ŠEVČÍKOVÁ 3:2 (3,-12,-12,6,9), Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Anežka ILČÍKOVÁ 3:0 (6,9,5), Nikita PETROVOVÁ – Klára ŠEVČÍKOVÁ 3:0 (8,7,8)

Příštích sedm extraligových utkání odehrajeme na stolech našich soupeřů. V domácím prostředí se tak náš elitní tým znovu představí až v lednu. Ligové týmy čekají další zápasy už za tři týdny. V sobotu 23. října béčko přivítá soupeře z Dobrého a Ústí nad Orlicí, „céčko“ hraje v Hodoníně.

Extraliga pokračuje dohrávkou třetího kola v Dobrém v pátek 15. října, o týden později následuje náročné trojutkání v Ostravě a Havířově.

Ještě předtím se ale naše početná výprava představí na Mistrovství České republiky v Havířově. Nikita Petrovová je nasazena do hlavní soutěže. Už v sobotní kvalifikaci by měli nastoupit Eliška Šedová, David Musil a Martin Maštera.

#MKjede

4. 10. 2021

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer