Z Hradce vezeme remízu

Poslední díl náročného týdenního seriálu jsme dnes bohužel úplně nezvládli. Jen několik hodin po důležitém domácím utkání s Linaresem jsme se o dvě stě kilometrů přesunuli do Východních Čech. Z Hradce Králové nakonec domů vezeme bod za remízu, s předvedeným výkonem být ale spokojení nemůžeme.

Ať už to bylo způsobeno psychickým vyčerpáním, nedostatkem odpočinku, únavou z dlouhé cesty, nedostatečnou přípravou před zápasem či kombinací všech těchto faktorů, musíme si přiznat, že náš dnešní týmový výkon byl velmi slabý. Měli jsme problém udržet koncentraci, opravdu bojovat jsme začali, až když nám teklo do bot.

V individuálním hodnocení by dnes nejlépe obstála Nikita Petrovová. Ve svém úvodním zápase sice podlehla Haně Kubátové. Zkušenou matadorku ale jako jediná dostala v pětisetovém duelu pod tlak. Další zápasy proti Olesii Stakhové a mladé Tereze Bártové zvládla ve třech setech a připsala si zaslouženě dva body.

Dvakrát dnes bodovala také Katya Chernyavskaya. Nadřela se však o poznání víc. V prvním veledůležitém a negativními emocemi protkaném zápase udolala v pěti setech hradeckou kapitánku Stakhovou a zastavila tím úvodní nápor domácích. Úplně bez komplikací se neobešel ani druhý Kátin bodový zápis proti juniorce Bártové. Na zkušenou Kubátovou dnes nestačila.

Bernadett Bálint se dnešní zápas nepovedl. Jen stěží se v hradecké sokolovně aklimatizovala. Poslední zbytky klidu jí ze startu sebrala nečekaná porážka od Bártové. A přestože příkladně bojovala se soupeřkami, okolnostmi i sama sebou, na bod to dneska nestačilo.

Alespoň o remízu jsme tak museli bojovat v závěrečné čtyřhře. Složení deblů bylo poměrně snadno uhodnutelné. Na naší straně nastoupila dvojice Petrovová / Chernyavskaya, za domácí potom zkušený pár Kubátová / Stakhova. Naše hráčky začaly skvěle. Jasně ovládly první dva sety, navrch měly i ve třetím. Potom nás ale opět doběhl dnešní největší problém v podobě ztráty koncentrace. Nepomohl ani time-out a domácí srovnaly na 2:2. Dramatickou koncovku pátého setu ale Nikita s Katyou zvládly a zajistily nám z dnešního utkání bod za remízu 5:5.

Příští víkend máme volný. Je třeba načerpat fyzické a psychické síly a poctivě se připravit na další utkání. V pátek 1. října na svých stolech přivítáme úřadující mistryně z Břeclavi. O den později potom „céčko“ Hodonína. Svá úvodní vystoupení budou mít na programu také naše prvo a druholigové týmy, stejně jako všech deset mužských. Bude to šrumec…

SVS Hradec Králové – TT Moravský Krumlov 5:5
Tereza BÁRTOVÁ – Bernadett BÁLINT 3:0 (11,10,7), Hana KUBÁTOVÁ – Nikita PETROVOVÁ 3:2 (-6,5,-7,8,8), Olesja STAKHOVA – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 2:3 (-6,7,-9,7,-8), Hana KUBÁTOVÁ – Bernadett BÁLINT 3:1 (8,-7,3,5), Tereza BÁRTOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 1:3 (9,-10,-8,-14), Olesja STAKHOVA – Nikita PETROVOVÁ 0:3 (-10,-8,-6), Hana KUBÁTOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 3:0 (4,7,9), Olesja STAKHOVA – Bernadett BÁLINT 3:2 (-9,7,-7,9,8), Tereza BÁRTOVÁ – Nikita PETROVOVÁ 0:3 (-7,-4,-8), Hana KUBÁTOVÁ, Olesja STAKHOVA – Ekaterina CHERNYAVSKAYA, Nikita PETROVOVÁ 2:3 (-5,-10,9,13,-9)

19. 9. 2021

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer