Postupujeme do Ligy mistrů

Fantazie! Po dvouhodinové bitvě končí míček z rakety španělské obranářky Glorie Panadero v síťce a... do posledního místa zaplněná krumlovská sokolovna exploduje radostí! Naše děvčata předvedla výjimečný výkon a po vítězství 3:0 postupují mezi nejlepších šestnáct týmů Evropy!

Sobotní večer patřil nám. Fanoušci v hale vytvořili úžasnou atmosféru a vytrvalým povzbuzováním tlačili náš tým k vítězství. K tomu navíc všechny naše hráčky předvedly nadstandardní výkon a zaskočené Španělky se nezmohly na odpor.

Na pozici číslo jedna tentokrát nastoupila Katya Chernyavskaya a svou krajanku Anastasii Golubevu po všech stránkách předčila. S výjimkou drobného zaváhání ve průběhu druhém setu, který nakonec urvala až v koncovce, za stolem jednoznačně  dominovala a vybojovala pro Krumlov první bod.

Ve druhém zápase se proti Rumunce Roxaně Istrate postavila Bernadett Bálint. Ta má stále kromě maďarského také rumunský pas, Rumunsko reprezentovala v mládežnických kategoriích. K vidění tak bylo další národní derby. A znovu v něm měla navrch krumlovská hráčka. Detty se poučila z prohraného vzájemného zápasu v Linaresu, byla aktivnější na příjmu a diktovala tempo. Navíc se jí podařilo otočit nepříznivě se vyvíjející úvodní sadu, což ji dostalo na koně. Divácky atraktivní zápas dokázala vyhrát ve třech setech a přiblížila Krumlov k vítězství.

Do závěrečné dvouhry proti Nikitě Petrovové nastoupila zkušená ortodoxní obranářka Gloria Panadero. Ve zkoušce nervů a trpělivosti nakonec česká reprezentantka obstála. Zkrácený pátý set v elektrizující atmosféře zvládla a společně s ostatními si tak mohla užít postupových oslav!

TT Moravský Krumlov – Tecnigen Linares 3:0
Ekaterina CHERNYAVSKAYA – Anastasia GOLUBEVA 3:0 (11:5, 12:10, 11:2)
Bernadett BÁLINT – Roxana ISTRATE 3:0 (11:8, 11:3, 11:9)
Nikita PETROVOVÁ – Gloria PANADERO 3:2 (11:7, 9:11, 11:9, 7:11, 6:3)

Zasloužených oslav si však naše hráčky příliš neužily. Už dnes od 15:00 hrají další extraligové kolo v Hradci Králové.

#MKjede

19. 9. 2021

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer