Krajské přebory mládeže

Přelom srpna a září patřil dohrávaným jihomoravským přeborům mládeže za sezónu 2020/2021. Hrálo se ve třech věkových kategoriích. Turnaj juniorů U19 hostil minulý týden Lanžhot, žákovské soutěže U13 a U15 se hrály o uplynulém víkendu v Brně.

Juniorský turnaj měl být naším nejsilněji obsazeným. Kvalifikovali se do něj Daniela Růžičková s Barborou Lustigovou a trojice chlapců Adam Lustig, František Dohnal a Adam Radkovský. Termín přeborů však nečekaně kolidoval s Memoriálem Milana Hrachového ve Frýdlantu, který je již tradičním vyvrcholením naší letní přípravy. Po pečlivém zvážení jsme s ohledem na celou nadcházející sezónu tentokrát dali přednost kvalitní přípravě a Přeborů se nezúčastnili.

V žákovských kategoriích U13 a U15 jsme měli po jednom zástupci, V sobotním turnaji staršího žactva nás reprezentoval Daniel Pop. Své působení v turnaji bohužel zakončil už v základní skupině, ve které nestačil na nejvýše nasazeného hráče Petra Lusku z Vyškova a Miroslava Daňka ze Sokola Brno. Alespoň čestnou výhru potom vybojoval nad hodonínským Patrikem Vyrůbalíkem. Také ve čtyřhře Dan se svým spoluhráčem Matějem Bučkem z Hodonína vypadli už v prvním kole, kde prohráli s blanenskou dvojicí Zukal / Přikryl.

Výrazně lépe si v mladší kategorii U13 vedla Pavla Slaná. V základní skupině porazila mikulovskou Adélu Machovou i Lucii Oleksíkovou z domácí Moravské Slavie Brno a z druhého místa za Eliškou Bučkovou postoupila do čtvrtfinále. V něm bohužel podlehla další reprezentantce SKST Hodonín Martě Orlové a skončila těsně pod stupni vítězů. Podobně se jí vedlo také ve smíšené čtyřhře. Společně s hodonínským Danielem Rozehnalem postoupili do čtvrtfinále, v němž podlehli pozdějším vítězům Filipu Zukalovi a Elišce Bučkové.

Nakonec to ale přece jen cinklo!

Společně s Pavlou Hutákovou z Klobouk Pavlínka postoupila do semifinále v dívčí čtyřhře a vybojovala svou první medaili v kariéře. Gratulujeme!!

Krajští přeborníci mládežnických kategorií pro sezónu 2020/21

U13 – dívky: Pavla Hutáková (Klobouky u Brna) a Eliška Bučková / Adéla Brhelová (SKST Hodonín)
U13 – chlapci: Filip Zukal (Blansko) a Ondřej Jamný / Ondřej Morávek (Jiskra Strážnice)
U13 – mix: Filip Zukal / Eliška Bučková
U15 – dívky: Monika Sobotíková (MS Brno) a Lucie Masopustová / Daniela Klepáčová (MSK Břeclav)
U15 – chlapci: Richard Pařízek (SKST Hodonín) a Lukáš Buk / Metoděj Drápal (MS Brno)
U15 – mix: Richard Pařízek / Simona Holubová (SKST Hodonín)
U19 – dívky: Karolína Novohradská (Blansko) a Lucie Látalová / Natálie Dohnálková (SKST Hodonín)
U19 – chlapci: Jindřich Morávek (Jiskra Strážnice) a Eduard Orel / Jaroslav Grabovský (SKST Hodonín)
U19 – mix: Eduard Orel / Lucie Látalová (SKST Hodonín)

Všem vítězům gratulujeme!

 

 

7. 9. 2021

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer