Stříbro z Akademických her v Olomouci

Bezprostředně na náročně extraligové kolo navazovalo měření sil nejlepších vysokoškolských studentů v rámci Českých akademických her v Olomouci. Mezi elitní šestnáctkou hráček nechyběla ani reprezentantka Masarykovy univerzity a našeho klubu Eliška Šedová.

V základní skupině se Eliška podruhé v krátké době utkala s ústeckou Karolínou Vysockou. Stejně jako v pátečním extraligovém duelu měla navrch a připsala si výhru. Poradila si také s hodonínskou Sárou Šíblovou. O prvenství ve skupině se tak rozhodovalo až v závěrečném kole. Nejvýše nasazené hráčce turnaje a pozdější Akademické mistryni České republiky Zdeně Blaškové Eliška podlehla hladce ve třech setech.

Do vyřazovací části tak postoupila z druhého místa. Čtvrtfinálový los ji svedl proti Markétě Ševčíkové reprezentující Vysokou školu báňskou Ostrava. Také tentokrát byla soupeřka nad síly naší hráčky, výsledkem bylo konečné páté místo. Ve finále se utkaly obě Eliščiny přemožitelky, z vítězství se radovala Zdena Blašková, Markéta Ševčíková brala stříbro. Bronzové medaile si z Olomouce odvezly havířovské Gabriela Štěpánová a Kristýna Štefcová.

Právě Týna Štefcová, na turnaji reprezentující opavskou Slezskou univerzitu, byla deblovou partnerkou Elišky Šedové. Společně se probojovaly až do finále, kde nestačily páru Blašková / Štěpánová a domů tak odjíždějí se stříbrnou medailí. O bronz se podělily hodonínské hráčky Markéta a Klára Ševčíkovy a Veronika Kmeťová / Barbora Blechová.

Vítězem mužské soutěže se stal Tomáš Martinko. který společně s Michalem Blinkou ovládl také mužskou čtyřhru. Zlato z mixu vybojovala dvojice Zdena Blašková / Radek Skála.

Všem vítězům gratulujeme!

#MKjede #gaudeamusigitur

6. 9. 2021

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer