Memoriál Milana Hrachového 2021

Také letos jsme završili letní přípravu na tradičním frýdlantském Memoriálu Milana Hrachového. Silně obsazeného turnaje se v šesti kateggoriích zúčastnilo celkem sedm našich hráčů a hráček. Nejlepšího výsledku dosáhl Artem Zimarin.

Ruský hráč španělského Alicante, který se s námi od začátku srpna připravuje, navázal na svůj tři týdny starý triumf v Krumlově a v konkurenci špičkových českých hráčů opět dosáhl na stupně vítězů. Za zmínku stojí především čtvrtfinálová výhra nad havířovskou oporou Ondřejem Bajgerem, sedmým hráčem českého extraligového žebříčku. V semifinále Artem po vyrovnané bitvě podlehl pozdějšímu vítězi turnaje Tomáši Martinkovi z KST Ostrava. Mrzet ho mohly hlavně problémy na příjmu, kvůli kterým ztratil úvodní sadu. Přesto svým výkonem a umístěním předčil veškerá očekávání. молодец!!

V Artemově stínu tentokrát zůstala naše největší želízka v ohni. Čerstvá vítězka Kontrolního turnaje Nikita Petrovová ve čtvrtfinále v pěti setech podlehla Gabriele Štěpánové. Těšit ji tak může alespoň jednoznačná výhra v základní skupině nad pozdější vítězkou turnaje Tamarou Tomanovou. Katya Chernyavskaya rovněž postupovala hladce až do čtvrtfinále, kde bohužel promrhala koncovku prvního setu a se Zdenou Blaškovou nakonec prohrála 1:3.

V mužské kategorii se ze základní skupiny podařilo postoupit také Adamu Lustigovi. První kole hlavní soutěže už ale bylo pro našeho juniora konečnou. Jindřich Bíla, Daniel Pop a Daniela Růžičková skončili už v kvalifikačních skupinách.

Daniela však měla „splněno“ už ze soboty. Přestože výkony ještě nebyly úplně stoprocentní, znovu potvrdila, že nastoupená cesta je správná. V obou juniorských kategoriích U19 i U21 se probojovala mezi posledních osm hráček a skončila jen těsně pod stupni vítězů. Mrzet Dádu může promarněný mečbol nad Terezou Pytlíkovou.

Daniel Pop s Adamem Lustigem v silné konkurenci především sbírali zkušenosti a herní praxi. Svými výkony ale rozhodně nezklamali.

 

Finálové výsledky

Dvouhra mužů, semifinále: Patrik KLOS – Stanislav KUČERA 3:1 (1,-7,13,3), Tomáš MARTINKO – Artem ZIMARIM 3:2 (9,-8,5,-10,5). Finále: Tomáš MARTINKO – Patrik KLOS 3:1 (11,-7,6,10).

Dvouhra žen, semifinále: Tamara TOMANOVÁ – Zdena BLAŠKOVÁ 3:2 (-8,5,-11,11,8), Hana KUBÁTOVÁ – Gabriela ŠTĚPÁNOVÁ 3:1 (-8,12,6,8). Finále: Tamara TOMANOVÁ – Hana KUBÁTOVÁ 3:1 (7,6,-7,5).

Dvouhra mužů U21, finále: Ondřej KVĚTON – Radek SKÁLA 3:0 (5,9,12).

Dvouhra žen U21, finále: Zdena BLAŠKOVÁ – Tereza PYTLÍKOVÁ 3:0 (8,8,6).

Dvouhra dorostenců U19, finále: Ondřej KVĚTON – Adam ŠTALZER 3:2 (9,-5,9,-6,6).

Dvouhra dorostenek U19, finále: Eliška KOĎOUSKOVÁ – Nela HANÁKOVÁ 3:2 (5,-6,-9,8,10).

 

#MKjede

1. 9. 2021

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer