Mezinárodní turnaje

Po dlouhé vynucené přestávce se do Evropy vrátily mezinárodní turnaje. Na WTT Contender v Budapešti takřka přímo navazovalo olomoucké Czech Open. Ani na jednom z mezinárodních turnajů jsme díru do světa neudělali. Ale sezóna teprve začíná...

V Budapešti se na černých stolech, typických pro novou sérii World Table Tennis, představila pouze Bernadett Bálint. Jako domácí hráčka byla nasazena přímo do hlavní soutěže. Stejně jako na červnovém Mistrovství Evropy ale neměla příliš štěstí na los a hned ze startu narazila na pozdější vítězku turnaje. Tentokráte jí 44. hráčka světa Xiaoxin Yang. Zkušená třiatřicetiletá reprezentantka Monaka přehrála Detty hladce 3:0 na sety, v podobném stylu potom dokráčela až k titulu. A naturalizovaná Číňanka v barvách monackého knížectví triumfovala z pozice nejvýše nasazené hráčky také na mezinárodním mistrovství České republiky. Tentokrát na ni v turnaji nenarazila žádná z našich hráček.

Detty Bálint se turnaj vůbec nepovedl. V kvalifikační skupině prohrála oba své zápasy s Helenou Sommerovou z El Niňa i Švédkou Matildou Hansson. Nedařilo se jí ani v deblových disciplínách a na svůj olomoucký start bude chtít co nejrychleji zapomenout. 

Postup ze skupiny unikl také Katyi Chernyavské. Po nervózních a kolísavých výkonech nejdříve udolala hodonínskou juniorku Annu Klempererovou, v přímém boji o postup však ztratila nadějně rozehraný zápas s další Švédkou Rebeccou Muskantor. 

Darya Vasilenka po úvodní porážce s Gabrielou Štěpánovou z Havířova porazila nasazenou Angličanku Marii Tsiptsanos. O vítězce této této vyrovnané skupiny a postupu Britky nakonec rozhodl lepší poměr setů. Dasha se představila také v juniorské soutěži U21, kde v prvním kole podlehla Němce Franzisce Schreiner. Lépe se jí nevedlo ani ve čtyřhře. Se svou partnerkou Verou Volkavou v prvním kvalifikačním kole nestačily na český pár Hanáková/Vašendová.

Jedinou krumlovskou hráčkou, která tak pronikla do hlavní soutěže byla Nikita Petrovová. Ve skupině si postupně poradila s Josephinou Neumann z Německa i Slovenkou Natálií Grigelovou. V předkole pak zvládla otočit zápas s další slovenskou reprezentantkou Dášou Šinkarovou. Los hlavní soutěže však naší hráčce příliš nepřál. Na obrannou hru Řekyně Aiketeriny Toliou nenašla Nikita účinnou zbraň a prohrála hladce 0:4. Ve čtyřhře se měly představit společně s Katyou Chernyavskou. Národní asociace však jejich start z neznámého důvodu nepotvrdila.

Na mezinárodní turnaje navazují domácí klání – Kontrolní turnaj reprezentace v Havířově a Memoriál Milana Hrachového ve Frýdlantu nad Ostravicí.

#MKjede

27. 8. 2021

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer