Los předkola Ligy mistryň

Na druhý pokus míří náš klub do prestižní Championsleague. V první polovině září se o postup do skupinové fáze soutěže utkáme se španělským týmem Tecnigen Linares.

Stejně jako v minulé sezóně nás v předkole čeká španělský soupeř. Vloni k utkáním s týmem Girbau Vic nakonec kvůli koronovirovým opatřením nedošlo, věřme, že letos už se napodruhé dočkáme.

Hrát by se mělo systémem doma – venku. Úvodní duel je naplánovaný na víkend 10.-12. září, odveta potom o týden později. Přesné termíny ani pořadatelství jednotlivých utkání zatím nebyly určeny.

Linares je město ležící v andaluské provincii Jaén. Má cca 57 tisíc obyvatel a je považováno za druhé nejvýznamnější město této provincie.

Místní tým Tecnigen Linares patří k tradičním účastníkům španělské nejvyšší soutěže i evropských pohárů. V uplynulé sezóně, která se hrála ve zkráceném formátu netradičně na jaře, obsadilo Linares dělené sedmé místo. Mistryněmi Španělska se staly hráčky Girbau Vic.

Tecnigen Linares sází především na zahraniční hráčky. Dlouholetou oporou týmu je zkušená Rumunka Roxana Istrate. V sezóně 2020/21 ji střídavě doplňovaly Brazilka Caroline Kumahara (WR 144.) a především ruská reprezentantka Olga Vorobeva (WR 112.). V základní sestavě se pravidelně objevuje také domácí hráčka Gloria Panadero Santos.

foto fb.com

18. 7. 2021

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer