Varaždín hostí evropský šampionát juniorů

Po roční odmlce způsobené covidovými restrikcemi se svého evropského šampionátu dočkají také mládežníci. V Chorvatském Varaždinu se v neděli rozběhnou soutěže juniorských družstev. Juniorská kategorie byla s ohledem na zrušení loňského turnaje o jeden rok prodloužena, startovat tak budou hráči a hráčky od ročníku 2002. Kvůli hygienickým opatřením byly navíc na Mistrovství Evropy netradičně rozděleny kategorie juniorů a kadetů, mladší z nich odstartují svou soutěž až o týden později.

České juniorky budou v Chorvatsku obhajovat bronzové medaile z domácího šampionátu v Ostravě. Reprezentovat nás bude pětice Linda Záděrová a Anna Klempererová (SKST Hodonín), Klára Hrabicová a Nela Hanáková (SKST Havířov) a Helena Sommerová (El Niňo Praha). V základní skupině se české hráčky utkají se silným výběrem Ruska, dále pak s Nizozemím a Švédskem.

Stejně jako na šampionátu dospělých, kde se v barvách maďarské reprezentace představila naše nová posila Bernadett Bálint (po postupu z kvalifikace podlehla v 1. kole pozdější vítězce Petrisse Solji z Německa), bude mít náš klub jednu zástupkyni. Do reprezentačního výběru Běloruska se probojovala Darya Vasilenka. Sedmnáctiletá hráčka podepsala v Moravském Krumlově víceletou smlouvu minulý týden, do přípravy by se měla zapojit po skončení evropského šampionátu.

Darya Vasilenka v dresu běloruské reprezentace (foto ITTF)

Aktuální kádr MK:
Bernadett Bálint, 25 let (Maďarsko)
Ekaterina Chernyavskaya, 25 let (Rusko)
Liliya Andriyanova, 30 let (Rusko)
Darya Vasilenka, 17 let (Bělorusko)
Nikita Petrovová, 22 let
Lenka Harabaszová, 36 let
Eliška Šedová, 20 let
Daniela Růžičková, 18 let

17. 7. 2021

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer