Přebory juniorů

Pozdě ale přece. V samém závěru covidové sezóny se prvního oficiálního turnaje dočkali také naši junioři. O víkendu se v Lanžhotě uskutečnily jihomoravské přebory dorosteneckých a žákovských družstev. Kromě dívčího družstva starších žaček jsme se zúčastnili soutěže ve všech kategoriích, výsledky více méně odpovídaly stavu naší připravenosti.

Nejlepšího výsledku dosáhli trošku překvapivě junioři. Zvlášť po nepřesvědčivém vstupu do turnaje v kanadském stylu. V úvodním zápase jsme remizovali s oslabenou Břeclaví, následně schytali tvrdý direkt od talentovaných minijuniorů z Hodonína.

Díky lepšímu poměru setů jsme ale přesto proklouzli do semifinále. V duelu s vyškovskými Dragony se prvních bodů na turnaji dočkali oba Karlové, Konečný i Petržilka. Hříčkou osudu nás postup do finále stálo osudové zaváhání našeho nejlepšího hráče Adama Lustiga, který za stavu 4:4 zbytečně ztratil dobře rozehraný zápas a posunul nás do boje o bronz. V něm si kluci především díky dvěma bodům Adama Radkovského suverénně poradili s Moravskou Slavii a obsadili konečné třetí místo.

MK Řeznovice – MSK Gumotex Břeclav 5:5
Adam Lustig 1, 3x w.o. a čtyřhra Lustig/Radkovský

MK Řeznovice – SKST Hodonín 2:6
Adam Lustig 2

semifinále:
MK Řeznovice – KST Dragon Vyškov 4:5
Adam Lustig 2, Karel Konečný a Karel Petržilka po 1

o 3. místo:
MK Řeznovice – TTC MS Brno 4:2
Adam Lustig a Adam Radkovský po 2

V soutěži juniorek jsme se museli obejít bez naší nejlepší hráčky Daniely Růžičkové. Dvojice Barbora Lustigová – Pavla Slaná srdnatě bojovala. Na soupeřky z Hodonína a Břeclavi jsme nestačily. O bronz potom děvčata svedla urputnou bitvu s Vyškovem. Každá z našich hráček si připsala po jednom bodu, o těsné prohře nakonec rozhodla až smolná koncovka pátého setu čtyřhry.

TT Moravský Krumlov – SKST Hodonín 0:3

TT Moravský Krumlov – MSK Gumotex Břeclav 0:3

TT Moravský Krumlov – KST Dragon Vyškov 2:3
Barbora Lustigová a Pavla Slaná po 1

V neděli došlo na kadety. Tým se dvěma nováčky Danem Popem a Janem Artimem doplnil navrátilec František Dohnal. Stejně jako v sobotu předvedli všichni naši hráči bojovný výkon, kterému se dalo jen stěží něco vytknout. Nedostatek tréninku a zápasových zkušeností nám ale nakonec nedovolil lepší než páté místo. Přesto jsme domů odjížděli s dobrým pocitem poctivě odvedené práce. Výsledky přijdou…

MK Řeznovice – SK Březí 3:6
František Dohnal, Jan Artim a Daniel Pop po 1

MK Řeznovice – KST Dragon Vyškov 1:6
František Dohnal 1

o 5. místo:
MK Řeznovice – Sokol Brno I 5:1

František Dohnal a Daniel Pop po 2, Jan Artim 1

#MKjede

14. 6. 2021

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer