Končíme ve čtvrtfinále

Sezóna pro nás končí. S favorizovaným soupeřem z Dobrého jsme podle očekávání svedli otevřenou bitvu. Už krátce po začátku bylo jasné, že v kvalitě obou týmů jsou jen minimální rozdíly a pro toho, komu v neděli odpoledne zbude v ruce Černý Petr v podobě vyřazení, to bude velmi přísný a trošku frustrující konec letošního play-off. Dlouho to pro nás vypadalo nadějně, nakonec se ale štěstí přiklonilo k našemu soupeři. Nutno dodat, že s ohledem na průběh celé sezóny zřejmě zaslouženě. Nezbývá než pogratulovat a popřát hodně zdaru v dalších bojích.

Bylo jen málo věcí, které by se daly atraktivnímu utkání vytknout. Od samotného začátku předváděly všechny hráčky výkony na hranici svých možností. Tempo i náboj utkání postupně gradovalo, zlom celé série přišel ve dvou souběžně hraných zápasech.

Vedli jsme 3:2. Na prvním stole hrála Nikita Petrovová s Konstantinou Paridi. 1:1 na sety, 10:10. Setboly se přelévaly ze strany na stranu. Souběžně na druhém stole sváděly obrovskou bitvu jedničky obou týmů, Zdena Blašková a, v neděli ve skvělé formě hrající, Katya Chernyavskaya. Blašková vedla 2:1 na sety, ve čtvrtém setu ale tahala za výrazně kratší konec a prohrávala už 4:9… Tíhu okamžiku unesly lépe obě domácí hráčky. V rychlém sledu přidaly na domácí konto dva body a otočily průběh utkání. Postup našeho soupeře vzápětí stvrdila Řekyně Paridi další výhrou nad zraněnou Lenkou Harabaszovou.

Naděje se rozplynuly, sezóna pro nás končí. Paradoxně byla čtvrtfinálová série zřejmě tím nejlepším, co se nám letos podařilo. I přes vyřazení si celý tým zaslouží obrovské uznání. Lenka Harabaszová byla limitovaná nepříjemným zraněním zad. Přesto heroickým výkonem dokázala v každém utkání porazit trojku soupeře. Ať už to byla Dagmar Ilievová, Eliška Koďousková nebo naposledy Daniela Vítovcová. Eliška Šedová naskočila do úvodních dvou utkání, aby ulevila zraněné Lence. V obou případech narazila na jednu z nejlepších hráček ligy Blaškovou. Přestože šance na úspěch byla minimální, zejména v domácí odvetě předvedla slibný výkon. Nikita Petrovová svým příchodem z Německa vrátila našemu týmu kvalitu, která po zranění Renáty Štrbíkové chyběla. V základní části byla takřka bezchybná, v play-off zazářila především doma, kde třemi body režírovala naši výhru. Na doberských stolech bohužel ani jednou nebodovala. Složitou sezónu má za sebou Katya Chernyavskaya. Během roku se více nehrálo, než hrálo. Přesto zůstávala v pohotovosti, doma v Samaře nebyla už více než rok. V play-off s přehledem přehrávala všechny soupeřky. Až na jedinou. Se Zdenou Blaškovou prohrála ve všech třech utkáních, přičemž v posledních dvou to bylo o pověstný chlup. Velký dík si zaslouží také Renáta Štrbíková. Ta se po svém zranění přesunula na lavičku a z pozice coache pomáhala, co jí síly stačily.

Nyní nám nezbývá, než se z letošního neúspěchu, kterým konečné šesté místo bezesporu je, co nejrychleji otřepat. Připravit se na novou sezónu a vrátit se do ní silnější a odhodlanější.

K tomu by nám měla dopomoci také již avizovaná posila Bernadett Bálint, která do našeho klubu přichází z německé Bundesligy. V následujících dnech budou také finišovat jednání o prodloužení smluv s hráčkami stávajícího kádru.

#MKjede #NoShame #ComeBackStronger

SK Dobré – TT Moravský Krumlov 5:3, konečný stav série 2:1

Daniela VITOVCOVÁ – Lenka HARABASZOVÁ 2:3 (-6,-14,11,9,-7), Zdena BLAŠKOVÁ – Nikita PETROVOVÁ 3:1 (7,-7,8,2), Konstantina PARIDI – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-2,-4,-7), Zdena BLAŠKOVÁ – Lenka HARABASZOVÁ 3:0 (7,6,8), Daniela VITOVCOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 0:3 (-2,-2,-7), Konstantina PARIDI – Nikita PETROVOVÁ 3:1 (-9,8,12,8), Zdena BLAŠKOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 3:1 (8,-11,7,10), Konstantina PARIDI – Lenka HARABASZOVÁ 3:0 (3,6,8)

11. 5. 2021

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer