První zápas pro Fialky

Úvodní zápas čtvrtfinálové série zvládly lépe domácí hráčky Dobrého. Utkání bylo v mnohém podobné poslednímu vzájemnému střetnutí v základní části. I tentokrát rozhodla produktivita domácí dvojice Blašková - Paridi.

Nutno přiznat, že domácí jednička Zdena Blašková se v pátek večer předvedla ve velké formě. Ve třech zápasech neztratila s našimi hráčkami ani set a byla jednoznačně nejlepší hráčkou úvodního čtvrtfinále.

V první dvouhře se proti Blaškové postavila Nikita Petrovová. S výjimkou druhého setu, ve kterém dokázala stáhnout manko a srovnat až na 10:10, tentokrát Nikita na svou soupeřku nestačila. Na vedlejším stole Katya Chernyavskaya potvrdila, že se jí v posledních zápasech proti Dagmar Ilievové daří. I přes trošku zbytečně ztracenou první sadu postupně dokázala převzít otěže zápasu zpět do svých rukou a srovnala na 1:1.

Jednu z rozhodujících bitev večera vzápětí svedla Lenka Harabaszová s Konstantinou Paridi. Lenka se do naší sestava vrátila po takřka dvouměsíční pauze vynucené zraněním a v úvodu zápasu to bohužel bylo znát. Dříve než zápasové tempo stihla nabrat dvousetové manko. Od třetí sady už se dostávala do hry, kdyby zvládla koncovku čtvrtého setu, mohlo být vše jinak. Ale na kdyby se nehraje. Řekyně vyhrála 3:1 a vrátila domácím vedení.

O vyrovnání se znovu pokoušela Katya, proti Blaškové však tentokrát neuspěla. Domácí hráčka v průběhu zápasu znovu nepřipustila žádnou zápletku a s přehledem zvítězila. Naopak Lenka ve svém druhém zápase navázala na zlepšený výkon ze závěru zápasu proti Paridi a po třísetové výhře nad Ilievovou snížila na 2:3. Splnila tak svou páteční misi. Do závěrečné dvouhry proti Blaškové ji vystřídala Eliška Šedová. S ohledem na objektivní okolnosti se nedaly očekávat zázraky. I když Eliška nepředvedla špatný výkon, výkonnostní rozdíl obou hráček byl markantní.

I přes nepříznivý vývoj jsme ale stále živili šance na úspěch. Trnitá cesta k úvodní výhře v sérii vedla přes stoprocentní úspěšnost v posledních třech zápasech. Naše plány na zvrat ale vzaly za své hned v prvním kroku. Na Nikitu trošku dolehla tíha okamžiku, proti Paridi zůstalo daleko za svými možnostmi a po nervózním výkonu domácí hráčce podlehla 1:3.

Z vítězství 5:2 v úvodním utkání čtvrtfinále se tak mohly radovat hráčky Dobrého a ujaly se vedení v sérii. Odveta je na programu příští pátek v Moravském Krumlově. Z utkání budeme vysílat živý přenos na našem YouTube kanále

https://www.youtube.com/channel/UC9F43Ud7wt0nXx2_sw96LvA/featured

#MKjede #ještěnekončíme

1.čtvrtfinále Extraligy žen
SK Dobré – TT Moravský Krumlov 5:2, stav série 1:0

Dagmar ILIEVOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 1:3 (11,-9,-6,-7), Zdena BLAŠKOVÁ – Nikita PETROVOVÁ 3:0 (4,10,4), Konstantina PARIDI – Lenka HARABASZOVÁ 3:1 (5,8,-7,9), Zdena BLAŠKOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 3:0 (6,7,6), Dagmar ILIEVOVÁ – Lenka HARABASZOVÁ 0:3 (-9,-6,-8), Konstantina PARIDI – Nikita PETROVOVÁ 3:1 (11,8,-6,6), Zdena BLAŠKOVÁ – Eliška ŠEDOVÁ 3:0 (4,1,5).

1. 5. 2021

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer