Změny v kádru MK

Konec základní části bývá tradičně spojován také s představením podoby nového kádru pro nadcházející sezónu, prodlužováním smluv a oznámením plánovaných transferů. Přestože je letošní sezóna v mnoha věcech specifická, tento zvyk neporušíme.

Jednání o prodloužení smlouvy s trojicí stávajících opor Katya Chernyavskaya, Lenka Harabaszová a Nikita Petrovová v současné době vrcholí. Po dohodě s hráčkami bude výsledek ohlášen až po skončení našeho působení v play-off.

Už dnes je ale jisté, že po dvou smolných sezónách ukončí své působení v našem extraligovém týmu Renáta Štrbíková. Krumlovské angažmá se pro Blešku nevyvíjelo podle jejích představ. Po nepříjemnostech v osobním životě přišla v září tvrdá rána v podobě těžkého poranění kolena. Přetržené vazy ji v podstatě na celý rok vyřadily ze hry. Ani rehabilitace bohužel neprobíhá úplně ideálně a s největší pravděpodobností bude nutná reoperace. Za daných okolností jsme se dohodli na ukončení hráčské smlouvy. Není však vyloučeno, že Renáta bude nadále v našem klubu působit v jiné roli. Vše se však bude odvíjet především od jejího zdravotního stavu a pracovní vytíženosti v Národním tréninkovém centru v Havířově.

Naopak novou tváří v krumlovském dresu se stává Bernadett Bálint. Pětadvacetiletá maďarská reprezentantka přichází na jih Moravy po dvou sezónách v německém TuS Uentrop, kde patřila v hlavním oporám týmu a také nejlepším hráčkám celé soutěže. Krumlovští fanoušci si sympatickou blondýnku mohou pamatovat z našich vzájemných utkání s maďarským Szekszárdem, v jehož dresu se Bernadett několikrát stala šampionkou své země, nechyběla ani u triumfu v Superlize či postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů. Klubové soutěže byly letos v Německu kvůli covidovým opatřením ukončeny už v říjnu. Přesto si Bernadett i v této sezóně držela skvělou formu, když dokázala ovládnout silně obsazený turnaj nejlepších maďarských hráček TOP 16! Ve světovém žebříčku jí aktuálně patří 212. příčka, stane se tak nejvýše postavenou hráčkou našeho týmu. Byť může v našem dresu nastoupit až od nadcházející sezóny, měla by s námi nová posila absolvovat už přípravu na blížící se vyřazovací boje. Üdvözöljük!!

foto: Maďarský svaz stolního tenisu MOATSZ

#MKjede

18. 4. 2021

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer