Na závěr výhra ve Vlašimi

Závěrečný zápas základní části jsme dnes zvládli. Z promrzlé vlašimské haly vezeme cennou výhru 6:2 a také jistotu, že se ve čtvrtfinále vyhneme vítězi základní části z Břeclavi. Jméno soupeře se dozvíme už zítra. O tom, jestli skončíme na konečném šestém, či sedmém místě, rozhodne derby mezi ostravskými týmy KST a MH.

Dnešní výhra na stolech desáté Vlašimi se ale nerodila snadno. Stejně jako v minulém kole proti Břeclavi chyběla v naší sestavě zraněná Lenka Harabaszová. Vedle Katyi Chernyavské a Nikity Petrovové tak znovu dostala příležitost Eliška Šedová. V domácím dresu se podle očekávání představily obě hráčky, které vloni hájily naše barvy – Anička Matějovská a Kristýna Pěnkavová. Třetí do party dnes byla zkušená bojovnice Michaela Keroušová.

Přestože to z naší strany nebylo v těžkých podmínkách herně úplně ideální, zvládly Katya i Nikita všechny své zápasy bez zaváhání. Hned třikrát si sice vyzkoušely pětisetovou zápletku, obě si ale klíčové okamžiky pohlídaly a znovu potvrdily svoje kvality. Eliška předvedla technicky solidní výkon, v soubojích s vyrovnanými soupeřkami tomu ale tradičně trošku chyběla „šťáva“. Po dvou těsných porážkách s Keroušovou a Matějovskou nakonec přece jen zabodovala, ve čtyřech setech porazila Pěnkavovou a pečetila naše vítězství.

SKST Vlašim – TT Moravský Krumlov 2:6
Anna MATĚJOVSKÁ – Nikita PETROVOVÁ 2:3 (5,-5,-2,8,-7), Kristýna PĚNKAVOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 2:3 (2,-7,6,-9,-2), Michaela KEROUŠOVÁ – Eliška ŠEDOVÁ 3:1 (9,9,-3,11), Kristýna PĚNKAVOVÁ – Nikita PETROVOVÁ 0:3 (-8,-6,-8), Anna MATĚJOVSKÁ – Eliška ŠEDOVÁ 3:0 (10,7,15), Michaela KEROUŠOVÁ – Ekaterina CHERNYAVSKAYA 1:3 (-9,9,-4,-9), Kristýna PĚNKAVOVÁ – Eliška ŠEDOVÁ 1:3 (-12,11,-9,-3), Michaela KEROUŠOVÁ – Nikita PETROVOVÁ 2:3 (-10,-5,9,3,-7)

#MKjede

10. 4. 2021

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer