Jsme šestí, ve čtvrtfinále nás čeká Dobré

Dnešní těsná prohra týmu Marie Hrachové s KST Ostrava rozhodla o tom, že také po závěrečném kole udržíme šestou příčku. Ve čtvrtfinále nás tak čeká třetí tým po základní části SK Dobré.

Až do posledního kola jsme si museli počkat na jméno našeho čtvrtfinálového soupeře. Druhou polovinu ostravského derby dnes ovládly domácí hráčky KST a potvrdily svoje čtvrté místo po základní části. Zároveň také rozhodly o tom, že po Havířovu nás ve finiši nepředstihnou ani naše bývalé opory z MH Ostrava. Po základní části tak obsadíme šesté místo. S ohledem na vývoj letošní sezóny musíme být s tímto výsledkem spokojeni, přesto se jedná o naše historicky nejhorší umístění v české nejvyšší soutěži.

Do play-off tak nastoupíme s jednoznačným cílem napravit předchozí zaváhání a poprat se o postup do bojů o medaile. Favoritem série ale logicky bude náš soupeř z Rychnovska.

Dobré letos v základní části prohrálo pouze jednou s Hodonínem, kterému k vítězství výrazně dopomohla japonská hvězda Sakura Mori, pro kterou to byl jediný start v letošním ročníku Extraligy. S vítězem základní části Břeclaví se „fialky“ rozešly smírně 5:5. Nerozhodně skončilo také derby s Hradcem Králové. Zbylých devět utkání, včetně tříhodinové bitvy v Moravském Krumlově, Dobré vyhrálo.

Nejlepší hráčkou našeho čtvrtfinálového soupeře je bezesporu Zdena Blašková. Mladá česká reprezentantka se stala s bilancí 26:3 nejužitečnější hráčkou základní části podle žebříčku ELO. Dvojkou východočeského týmu je Řekyně Konstantina Paridi, která před sezónou nahradila odcházející Anetu Širučkovou. Svou premiérovou sezónu v české nejvyšší soutěži zakončila s úspěšností 55% (16:13). Třetí hráčkou základní sestavy je s bilancí 8:13, Dagmar Ilievová, rozená Blašková. Na pozici třetí hráčky může naskočit také doberská odchovankyně a dcera trenéra Jana Rozínka Daniela Vítovcová (8:5).

Dagmar Ilievová, foto facebook SK Dobré
Konstantina Paridi, foto facebook SK Dobré
Zdena Blašková, foto facebook SK Dobré

První utkání série by se mělo hrát v pátek 30. dubna na stolech našeho soupeře. Krumlovská odveta potom o týden později v pátek 7. května. V případě nerozhodného stavu by o postupujícím rozhodovalo třetí utkání hrané v neděli 9. května opět v Dobrém.

Máme tak tři týdny na to, abychom vyléčili všechny šrámy a poctivě se připravili na rozhodující fázi sezóny. Účast diváků v hale je zatím nepravděpodobná, ale, jak už jsme si za poslední rok stačili zvyknout, jeden nikdy neví… V každém případě budeme spoléhat na vaši podporu. Z domácího utkání opět připravujeme přímý přenos na našem YouTube kanále TTMK. Zároveň intenzívně pracujeme na zkvalitnění přenosu tak, abyste si mohli utkání řádně vychutnat.

Známé jsou také zbylé čtvrtfinálové dvojice. Vítěz základní části MSK Gumotex Břeclav se utká s osmým MH Ostrava. Obhájce titulu SKST Stavoimpex Hodonín čeká sedmý Havířov. Papírově nejvyrovnanější sérií by pak měl být duel čtvrtého KST Ostrava s pátým Hradcem Králové.

#MKjede #playoff #trhalafialkydynamitem

10. 4. 2021

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer