Interview: Nikita Petrovová

Těsně před uzávěrkou přestupů se nám podařilo získat vytouženou posilu. Z německého Kellinghusen se do Moravského Krumlova přesunula Nikita Petrovová. Pro dvaadvacetiletou českou reprezentantku je to po osmi sezónách v Havířově a krátkém působení ve třetí německé lize nová zkušenost.
Nikita Petrovová, foto Český pingpong

V Německu se stolnětenisový kolotoč zastavil na začátku října, po čtyřech měsících se německý svaz rozhodl všechny soutěže s výjimkou první Bundesligy anulovat. Zvažovala jsi ještě nějaké jiné možnosti, nebo byl v dané situaci Krumlov jedinou volbou?

Popravdě jsem vůbec neuvažovala o tom, že bych z německého klubu odešla. Byla jsem tam velmi spokojená. Ale okolnosti rozhodly trochu jinak. V téhle situaci jsem ani neváhala a Krumlov byl pro mě jedinou volbou a možností, jak si v letošní sezóně ještě zahrát.

V Kellinghusenu jsi odehrála dvě neúplné sezóny. Jak svoje působení v tomto klubu hodnotíš?

V německých soutěžích je to trochu jiné než v české lize. Hraje se jiným hracím systémem. Minulá sezóna pro mě nebyla úplně úspěšná. Všechno bylo pro mě nové, navíc jsem půl roku zkoušela hrát s obráceným rozložením potahů, tj. sendvičem na forhendu.

V minulé sezóně ses společně s Karolínou Mynářovou připravovala pod vedení bývalého reprezentačního kouče Petera Engela v Berlíně. Pro letošek ses rozhodla vrátit do Havířova. Nesplnila berlínská anabáze tvoje očekávání?

To takto asi nemůžu říct. Pan Engel je velmi dobrý a zkušený trenér a myslím, že mi toho dost předal. Mohl i více, ale pro mě bylo těžké to zvládat v Německu bez rodiny a kamarádů. V současné době si myslím, že podmínky v nověm Národním tréninkovém centru v Havířově jsou excelentní a já si nemůžu na nic stěžovat.

Víš to, že jsi nastoupila při našem vůbec prvním domácím extraligovém utkání v historii? S Havířovem jste tehdy hlavně díky tvým třem bodům v Krumlově zvítězily 6:3 a trošku nám tak pokazily premiéru. Vzpomínáš na ten zápas?

Opravdu? Abych pravdu řekla, pamatuju si většinu svých zápasů v Krumlově. Je to zvláštní, ale vždycky jsem tam podala dobrý výkon J

Tak snad se ti bude teď už v domácích zápasech dařit i nadále. V MK jsi zatím podepsala smlouvu do konce této sezóny. Začala jsi skvěle. V pět a půl bodu z prvních dvou utkání jsi možná ani sama nedoufala, s nástupem do nového klubu jsi asi spokojená. Co říkáš na svůj nový tým? A jaká jsou tvoje další očekávání? Stanovila sis pro zbytek sezóny nějaké cíle?

Před zápasem jsem měla velké obavy, protože – jak už jsem zmiňovala – minulá sezóna pro mě nebyla zrovna úspěšná. Vůbec jsem nečekala, že by můj první zapas mohl takhle vyjít. Holky znám všechny už dlouho a myslím, že můžeme tvořit dobrý tým.  Rozhodně první malý cíl je postup do play off a pak se uvidí. Ale rozhodně máme šanci potrápit všechny soupeře, je to sport a může vyhrát kdokoliv.

A co Nikita Petrovová a česká reprezentace? Naposledy ses v drese národního týmu úspěšně představila před dvěma lety v Olomouci. Následovalo nepříliš vydařené juniorské Mistrovství Evropy. Máš chuť se ještě o místo v reprezentaci poprat?

Vloni v létě jsem z reprezentace odstoupila. Žádné další reprezentační akce tak momentálně nejsou v plánu.

Děkuji za rozhovor, ať se daří!
#MKjede

25. 2. 2021

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer