Extraliga žen odstartovala

Pátečním duelem prvního kola proti jednomu z nováčků soutěže z Hodonína vstoupily stolní tenisky Moravského Krumlova do nového ročníku Extraligy. V soutěžním utkání se představily takřka přesně po půl roce, obnovenou premiéru si tak většina krumlovských fanoušků nenechala ujít a utkání proti papírově slabšímu soupeři mělo solidní návštěvu a vynikající atmosféru.

V domácí sestavě se poprvé objevila největší letní posila Lenka Harabaszová. Přestože její výkon nebyl zdaleka optimální, prokázala česká reprezentantka své kvality a bez větších komplikací bodovala ve všech třech dvouhrách. V sestavě ji proti Hodonínu doplnily dvě mladé hráčky – devatenáctiletá Eliška Šedová a ještě o dva roky mladší Daniela Růžičková. Přestože oběma svazovala nohy nervozita, svým výkonem rozhodně nezklamaly a obě bodovaly. Pro Danielu Růžičkovou to byla vůbec první extraligová výhra v kariéře! Právě krumlovské juniorky byly aktérkami klíčových okamžiků pátečního utkání. Za stavu 3:2 pro domácí dokázaly obě zvládnout náročné pětisetové zápasy a v podstatě rozhodly o tom, že premiérové body zůstanou v Moravském Krumlově.

Extraliga žen, 1. kolo:
TT Moravský Krumlov – SKST Stavoimpex Hodonín C 6:3
Lenka Harabaszová 3, Eliška Šedová 2, Daniela Růžičková 1 – Barbora Blechová 2, Rebeka Žižkovská

Už o necelých čtyřiadvacet hodin později nastoupily Krumlovanky ke svému druhému utkání proti Ostravě. V tomto duelu bohužel nedokázaly navázat na páteční vítězství a po dvou nezvládnutých pětisetových zápasech Ostravankám podlehly poměrně hladce 2:6. Přesto přineslo sobotní utkání z pohledu domácího týmu také několik pozitiv. Trenéra Jindřicha Bíla můžou těšit především zatím bezchybné výkony nové posily Lenky Harabaszové, která jako jediná udržela po úvodním dvoukole neporazitelnost. Ale také nadějný výkon střídající Elišky Šedové, které vítězství nad Vašendovou doslova proklouzlo mezi nezkušenými prsty.

Příští kolo hraje Moravský Krumlov za tři týdny opět na domácích stolech, tentokrát přivítá týmy Hradce Králové.

Extraliga žen, 2. kolo:
TT Moravský Krumlov – TJ Ostrava KST 2:6
Lenka Harabaszová a Ekaterina Chernyavskaya po 1 – Tamara Tomanová 3, Ema Labošová 2, Jana Vašendová 1

28. 9. 2020

Partneři

Veškerá práva vyhrazena © 2024 Web zpracoval Jan Polzer